Fyldt chokoladeganache

Sprød, mørk chokolade med et blødt indre af mandelsmør med sødt knas – så bliver det næsten ikke bedre!

Du kan sagtens lave chokoladerne, selvom du ikke har et chokoladetermometer, Tempereringen gør bare chokoladen mere sprød og sørger for, at den ikke smelter så let bagefter.

Ca. 10 chokolader

Det skal du bruge

UDSTYR chokoladetermometer, kaffekværn, chokoladeforme

CHOKOLADE
1 dl smeltet kakaosmør
1 dråbe stevia
1 tsk vaniljepulver

FYLD
2 spsk rå mandelsmør
2 spsk kokospalmesukker
pulveriseret i morter eller kaffekværn

Sådan gør du

CHOKOLADE Smelt kakaosmørret i et vandbad. Bland smeltet kakaosmør med rå kakaopulver. Temperer chokoladen ved først at opvarme chokoladen til 42 grader i en skål over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen, så den skiller. Køl chokoladen ned til 29 grader over et koldt vandbad og varm igen til ca. 33 grader. Kom kokospalmesirup, stevia og vaniljepulver i chokolademassen og rør grundigt. Fyld en lille smule af massen i chokoladeforme, så siderne dækkes med et tyndt lag chokolade. Lad chokoladen størkne.

FYLD Pulveriser kokospalmesukker i en morter eller kaffekværn. Mens chokoladen størkner blandes rå mandelsmør med kokospalmesukker. Læg ca. ¼ tsk mandelsmør i midten af hver chokoladeform. Hæld resten af chokoladen over, så mandelsmørret er helt dækket. Lad chokoladerne størkne et koldt og tørt sted.

BONUS Videnskabelige undersøgelser har vist en sammenhæng mellem kakao og hjerte-kar-sundhed. Friske kakaobønner er utroligt rige på forskellige stoffer, der hjælper at opretholde en sund blodgennemstrømning og et stabilt blodtryk. Kakao hjælper med at forhindre blodets fedtstoffer i at tilstoppe blodårerne. Kakao har desuden et højt indhold af magnesium, som er vigtigt for hjertemuskulaturen.

Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm