Forkæl dig selv med disse lækre glutenfri fastelavnsboller med vaniljecreme, der er både bløde, luftige og fulde af sødme.
160 g. lun mælk
20 g. gær
30 g. rørsukker
90 g. lunket vand
25 g. HUSK-pulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vanilje
2 æg
1 tsk. æblecidereddike
150 g. hirsemel
100 g. majsstivelse
130 g. blødt smør
210 g. mælk
60 g. æggeblomme
50 g. rørsukker
1 vaniljestang
20 g. majsstivelse
1 dl. piskefløde, til servering
Laves i god tid da den skal afkøles helt!
1. Flæk vaniljestangen og mas kornene med lidt sukker så de bliver fordelt. Kom i skål og bland med resterende sukker, majsstivelse og et nip salt. Kom æggeblommer ved og pisk indtil du har en homogen masse.
2. Kom mælk i en kasserolle og tilsæt æggeblandingen. Gryden lunes op ved middel varme under omrøring indtil cremen tykner. Husk at piske godt undervejs, så den ikke brænder fast eller klumper. Når cremen har sat sig, tages den af varmen. Kom i skål og læg plastfilm over og sæt på køl.
1. Udrør gæren i lunken mælk og tilsæt rørsukker. Pisk loppefrøskaller ud i vandet og lad stå i ca. 5 minutter. Kom begge våde blandinger i røreskål og tilsæt resterende ingredienser. Rør dejen godt sammen på røremaskine 10-15 min. og lad hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur. Dejen vil være klistret.
2. Del dejen op i 12 portioner og tril dem til boller. Lade hæve i ca. 15 min. imens du forvarmer ovnen til 175 grader varmluft.
3. Pensl boller med æg og bag dem i ca. 20 minutter til de er let lysebrune