Oliemarinerede svampe holder sig rigtig godt. Med marinerede svampe på køl har du altid et smagfuldt tilbehør til salater, i sandwich og på madder. De er samtidig nemme at lave. Mange svampe egner sig ikke til at blive spist uden opvarmning. Hold dig altid til svampe, du kender, og brug fortrinsvist champignon, portobello, Karl Johan eller shiitake i rå retter.
Til 1 stort glas
Det skal du bruge
UDSTYR henkogningsglas el. sylteglas
5 dl svampe f.eks. champignon, portobello, Karl Johan eller shiitake
1,5 dl god olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk rosa peberkorn
½ chili
3 kviste timian
lidt himalayasalt eller anden god salt
Sådan gør du
Skold henkogningsglasset og tør det godt. Rens svampene og hak dem groft. Fyld glasset med svampe og hæld olien over. Knus hvidløget og kom det over sammen med rosa peberkorn, chili, timian og salt.
Luk glasset og ryst godt, så svampe og olie blandes godt. Holder sig ca. 14 dage på køl.
Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm