Rålækre Rugbrødsmuffins

Disse små lækre rugbrøds muffins har aldrig set skyggen af rug til trods for, hvad deres navn antyder. Vi har kaldt dem rugbrøds muffins, da de minder os om smagen af rugbrød. Muffinsene gemmer på en masse frø og kerner piftet op med små chokoladestykker.

15 stk. 

Det skal du bruge

5 æg
1 dl olie
1 1/2 tsk. groft salt
4 spsk. loppefrøskaller
3 gulerødder
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
1 dl. chiafrø
1 dl. hasselnødder
1 plade 72% mørk chokolade (100 g)

Sådan gør du

 Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn. Kom æg, olie, saltflager og loppefrøskaller i en skål og bland det godt sammen. Riv gulerødderne og kom dem i blandingen. Tilsæt kerner og frø. Hak hasselnødderne og den mørke chokolade og kom det i. Opskriften er fra 42Raw Fotograf: Kristian Holm Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i 30-40 min.