Rødbede Kartoffelpizza med urter

Om sommeren handler vi lokale, friske og økologiske råvarer hos vores lokale landmand. Her er alt fra ny slynget blomsterhonning, søde jordbær, ærter, salat – og så har han korn. Helt ny høstet og friskkværnet på egen stenkværn. Vi spiser normalt slet ikke gluten. Men om sommeren så køber vi nogle gange friskkværnet emmer mel. Og det smager vidunderligt.

Til 3 pizzaer

Det skal du bruge

3 dl lunkent vand
1 dl fintrevet rødbede
400 g emmer mel (kan erstattes med en glutenfri melblanding, f.eks. fra Urtekram)
1/2 tsk tørgær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
4 spsk. god olivenolie

FYLD
3-4 nye kartofler, skåret i tynde skiver
3 dl revet eller smuldret gedeost
3 forårsløg, hakkede
1 tsk frisk rosmarin
En lille håndfuld frisk oregano
God olivenolie

Sådan gør du

Opløs gær og honning i det lunkne vand. Tilsæt salt, fintrevet rødbede, olivenolie og emmer mel og ælt godt og længe. Lad dejen hæve 1-4 timer (jo længere jo bedre) et lunt sted og dækket til med et klæde.

Tænd ovnen på 250 grader. Ælt dejen igen og del den i 3 lige store portioner. Rul dejen ud med en kagerulle til 3 pizzabunde og placer på en bageplade. Drys med revet gedeost, kartoffelskiver, rosmarin og oregano. Dryp lidt god olivenolie over pizzaerne og bag i ovnen. Bag pizzaerne i ca. 10 min. til bunden er sprød og osten smeltet. Hold øje med at de ikke brænder på.

Server med en grøn salat. Vi esker pizzaer. Specielt de lidt mere atypiske varianter, som f.eks. kartoffelpizza med gedeost, rosmarin og forårsløg. Om sommeren laver vi blandt andet denne variant, som altid er et hit hos både store og små. Men du kan også vælge at lave den i en helt glutenfri version.

Fotograf: Cophia Nirrvana