Rester 'undercover'. Idag produceres 30% af vores mad til skraldespanden. Denne super lette og lækre chili sin carne, gør sit til at reducere madspild. Det er nemlig let at snige en masse grøntsagsrester i.
Til 2 personer
Det skal du bruge
200 g kidneybønner
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
250 g gulerødder
1 squash
1 peberfrugt
1 håndfuld oliven uden sten
2 dl fond eller grøntsagsbouillon
6 tomater eller 1 dåse mosede tomater
lidt citronsaft salt og peber
½ - 1 tsk. spidskommen
¼ tsk sukker
evt. lidt creme fraiche plus evt. smårester af forskellige grøntsager.
Sådan gør du
Sæt kidneybønnerne i blød 12 timer (fx natten over). Koges i frisk vand i ca. 35 minutter. Tilsæt herefter lidt salt og lad dem trække i 5 minutter. Hak løg, hvidløg og chili fint. Gulerødder, squash og peberfrugt hakkes groft og sauteres i en gryde. Hæld de hakkede eller mosede tomater ved og lade det simre i 10-15 minutter. Hæld de drænede bønner i tomatsaucen og lade det hele koge i 5 minutter. Smag retten til med citronsaft, salt, peber, lidt spidskommen og en lille smule sukker. Serveres i store skåle med en klat
raw cream cheese eller en creme fraiche på toppen.