Sød kartoffel pandekage med spejlæg
Nem frokost eller aftensmad.
2 pers.
Du skal bruge
Kartoffel pandekage:
- 2 søde kartofler (bagt hele indtil møre)
- Revet ost: Evt. parmesan, cheddar eller mozzarella
Topping:
- 2-4 spejlæg
- Salat
- Tatarsauce eller lignende
- Avocado
- Syltede rødløg
- Chiliolie
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og beklæd bageplade med
bagepapir.
Vask søde kartofler og prik 2 huller i hver, smør med lidt olivenolie. Læg
dem på bageplade og bag indtil møre, 40-60 min. Lad afkøle let.
Del kartofler i 2 halve, og bank dem flade som en lille pandekage.
Varm en pande op til middel-høj varme, tilsæt lidt smør og en håndfuld
revet ost pr. pandekage. Når osten er let smeltet, placerer du sød kartoffel
ovenpå og lader det stege færdig ved middel-lav varme, vend halvvejs.
Steg spejlæg og forbered topping.
Fordel 2 stk. til hver, herefter fyld og spejlæg på de sprøde pandekager.














