Crunchy broccolisuppe

Suppe med crunch på toppen.

Til 2 personer

Det skal du bruge

500 g broccoli
200 g løg
2 fed hvidløg
200 g kartofler eller sød kartoffel
1 porre
10 dl grøntsagsbouillon – gerne af mærket Herbamare
3 dl kokosmælk lidt reven muskatnød saften fra en halv citron
1 dl græskarkerner
1 spsk kokosolie
salt og peber

Sådan gør du

Svits hakket løg og hvidløg i kokosolie. Tilsæt kartofler i tern og lad dem svitse lidt med. Hæld bouillon ved og kog i ca. 15 minutter. Tilsæt så broccoli i små buketter og stokken, der er skåret i små tern. Kog videre i 5 minutter og herefter blendes det hele og kommes tilbage i gryden. Tilsæt fx kokosmælk og varm op.

Smag til med citronsaft, muskatnød, salt og peber. Rist græskarkerner på en tør pande og salt dem godt. Server suppen med de ristede græskarkerner på toppen.

PS. Ikke alle olier egner sig til stegning. God gammeldags smør og kokosfedt/olie er to meget stabile fedtkilder, som ikke bliver sundhedsskadelige ved opvarmning. Derfor anbefaler vi disse to.

Opskriften er fra Go Green
Fotograf: Peter Kam