Crunchy broccolisuppe

Suppe med crunch på toppen.

Til 2 personer

Det skal du bruge

500 g broccoli
200 g løg
2 fed hvidløg
200 g kartofler eller sød kartoffel
1 porre
8 dl grøntsagsbouillon
3 dl madfløde eller kokosmælk
lidt reven muskatnød saften fra en halv citron
1 spsk kokosolie
salt og peber

Topping:
1 dl græskarkerner
Fintsnittet forårsløg

Sådan gør du

Rens broccoli og skær i mindre skiver, brug ligeledes stokken. Hak løg,
porre og hvidløg fint og skær kartofler i tern.

Varm en god stor gryde op til middelhøj varme med olie. Svits løg, porre og
hvidløg indtil blanke og bløde, tilføj kartofler og svits yderligere et par
minutter. Tilføj bouillon og lad simre 15 min.

Herefter tilføjes broccoli og simre med ca. 5-10 min. indtil kartofler er møre.

Tag af varmen og tilsæt madfløde, citronsaft, muskatnød, salt og peber og
stavblend indtil cremet og lækker.

Smag til med salt, peber og evt. æblecidereddike for yderligere syre.

Rist 1 dl græskarkerner på en varm pande og tilsæt til sidst 1 tsk olivenolie +
rigelig flagesalt.

Server broccolisuppen med ristede græskarkerner, fintsnittet forårsløg og
evt. lækkert brød.