Festlige fastelavnsboller

Uhmmm - med hindbærskum! Lækre, luftige og cremede fastelavnsboller med hindbærskum og chokolade - uden gluten, sukker og mælk.

Ca. 6 stk.

Det skal du bruge

2 dl mandelmælk
1 dl varmt vand
1 æg
3 tsk smør (kan erstattes med smagsneutral kokosolie)
½ tsk. god salt
2 spsk. kokospalmesukker eller kokospalmesirup
1 tsk. birkesød
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljepulver
3-4 dl rismel eller quinoamel
1 dl økologisk kartoffelmel
1 tsk. FiberHUSK
2 tsk. tørgær

Hindbærskum
2 dåser kokosmælk, økologisk.
Lad gerne dåserne stå på køl et par timer inden brug (brug ikke lightprodukter og ryst ikke dåsen inden brug.)
LIdt sukrin melis, birkesød eller kokospalmesirup
½ tsk. vaniljepulver
1 dl hindbær
Syltetøj

Pynt
En plade raw chokolade eller chokolade
Cake Dust fx. fra Mill&Mortar
Frysetørret hindbær

Sådan gør du

Mandelmælk, vand, æg, salt, kokospalmesukker, kardemomme, vanilje og smeltet smør blandes sammen i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og drys i våde under grundig omrøring. Hæld de tørre ingredienser i, til konsistensen på dejen er smidig og let at arbejde med. Ælt dejen godt igennem i ca.5 minutter (eller brug en røremaskine). Hvis dejen virker meget klistret, kan du tilsætte lidt mere rismel.

Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted med et klæde over skålen. Form 6 boller af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne til hævning et lunt sted i endnu en time med et klæde over. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 minutter. Lad bollerne køle af, inden der skæres i dem. Imens kan du lave hindbærskum.
 
Åben de 2 dåser kokosmælk. Kokoscremen bør ligge helt fast i toppen af dåsen. Hæld forsigtigt vandet fra og skrab den tykke creme ud af dåsen. Der den blevet lidt for tynd kan du under kraftigt omrøring spæde op med smeltet kokosolie i den iskolde creme, til den tykner. Pisk kokoscremen op med sukrin melis og vanilje. Rør hindbærerne i tilsidst. Hæld kokoscremen i en sprøjtepose med tylle og opbevar i køleskabet til du er klar til at samle dine fastelavnsboller.

Halver de afkølede boller. På underdelen placeres en klat Clearspring sukkerfri jordbærmarmelade. Sprøjt en god klat hindbærskum oven på hver bolle. Læg bollens overdel på. Smelt en plade raw chokolade (eller stevia chokolade fra Cavalier) forsigtigt over et vandbad. Placer en tsk. smeltet chokolade oven på hver fastelavnsbolle.

Drys evt. med Cake Dust fra Mill&Mortar og frysetørret hindbær.