Sådan styrker du dit immunforsvar

Vi lever i en tid, hvor mange af os har meget fokus på at styrke immunforsvaret - og det er godt! Alt vi selv kan gøre, er jo så kraftfuldt og fantastisk!

Og når det kommer til vores sundhed og velbefindende, er der mere vi kan gøre, end de fleste tror... er min påstand :-)

Derfor får du her mine bud på 5 essentielle måder at støtte dit immunforsvar bedst muligt.

1. Skru ned for stressniveauet. Det er måske den ene faktor, som kan tage dig længst, når det kommer til at støtte immunforsvaret. Fordi ud over at stress i kroppen i sig selv presser immunforsvaret, så påvirker det ofte vores søvn.

2. Og netop søvn er en anden af de allervigtigste tiltag for at vores immunforsvar fungerer, bl.a. fordi det ofte afgør, hvor meget overskud vi har til motion, sund livsstil, gode tanker, rygestop, undgå overvægt, mv.

3. Bevægelse er en anden vigtig parameter, der styrker dit immunforsvar. Gerne i naturen, hvor du både får frisk luft og ro på nervesystemet - helst hver dag. Den ro som naturen byder ind med er SÅ vigtig for dit immunforsvar. Studier viser, at blot 20-30 min. i naturen hver dag reducerer stress markant.

4. Et andet parameter er vores ernæring. En antiinflammatorisk kost med masser af grøntsager, frugt, bær, nødder, kerner, frø og gode kilder til fedtstoffer. Spar på sukker, hvidt brød, pasta, mv. Gluten er pro-inflammatorisk, så skru gerne ned for det - det samme gælder mælkeprodukter. Download vores antiinflammatoriske ebog her

5. Overvej vigtige tilskud, der styrker dit immunforsvar, hvis du har godt styr på de fundamentale ting. Her tænker jeg fx. på D-vitamin og C-vitamin.