Beskyt din hud mod 'blue light' og UV-stråler

Jeg elsker solen! Og vi ser ingen grund til at være bange for solen - den er jo af de kilder, der giver os liv - helt på samme måde som ilt og vand ☀

Jeg synes, at omtanke ift. at beskytte huden mod strålerne giver mening - særligt, hvis du gerne vil passe på din hud mod forbrænding og mod aldring.

Måske har du allerede oplevet at blive lidt rød på den 'vinter-blege' hud. Der skal ikke så meget tid særligt her i foråret, hvor huden endnu ikke har produceret beskyttende brunt pigment.

Det er forskellige stråler, der forårsager forbrænding og aldring af huden. Her får du lige et lynkursus i UVA, UVB og 'blue light'. Der findes også UVC-stråler, men de trænger (heldigvis) ikke gennem ozonlaget, som der er mange gode grunde til at passe godt på.

1) UVA-stråler = dem, der ælder huden
UVA-stråler eksponeres vi for året rundt - selv når det er overskyet. Derfor anbefaler vi solcreme i ansigtet året rundt. UVA stråler udgør størstedelen af de ultraviolette stråler, der rammer jordens overflade. De passerer igennem skyer, glas og hudens øverste lag.

UVA er de stråler, der ælder huden. Husk det på UVA - for aldring.

UVA kan de ikke mærkes, men kan trænge dybt ind i huden. UVA stråler giver ikke solskoldning, men de er alligevel skadelige mod huden. Eftersom de primært producerer frie radikaler, kan de forandre cellerne på lang sigt og forårsage forandring i elastin- og kollagenfibrenes retning, der får huden til at miste spændstighed og blive slappere. UVA kan også forårsage solallergi og pigmentforandringer.

2) UVB-stråler = dem, der 'brænder' huden
UVB-stråler udgør en mindre del af de stråler, der rammer jorden. De bremses af skyer og glas, men kan trænge igennem overhuden.

UVA er de stråler, der 'bruner' huden. Husk det på UVB - for brænder. Men de kan også give forbrændinger, allergiske reaktioner. mv. Så det er vigtigt at beskytte huden både mod UVB-stråler.

UVB-strålerne trænger ned i de øverste lag af huden og skader dybest set DNA’et i hudcellen. Derfor producerer huden brunt pigment, melanin, som et forsøg på at beskytte sig mod strålerne.

Hvis mængden af UVB-stråler er for stor, og du beskytter din hud, kan din hud blive skoldet og rød, hvilket er et slags 'alarm' fra hudcellerne. Når huden er blevet skoldet, vil huden prøve at reparere skaden.

3) Blue light (HEV) = stråler fra skærme og solen
Undersøgelser viser, at 'blue light' fra vores mange skærme og fra solen påvirker vores hud og kan medvirke til at ælde huden. Derfor er det en god ide at beskytte huden mod blue light helt på samme måde, som vi i årtier har beskyttet mod UVA og UVB.

Den daglige og langvarige brug af smartphones og computerskærme gør at vi idag bliver meget mere eksponeret overfor blue light end vi gjorde kun fra solen før i tiden.

'Blue light' er ikke nær så aggressiv som UV-strålerne, men til gengæld trænger disse dybere ned i huden. Nogle forskere mener, at det blå lys skader mindst lige så meget i forhold til de frie radikaler.

Vi er mere eksponeret for 'blue light' udenfor i solen end indenfor, når vi sidder foran vores skærme. Til gengæld sidder de fleste af os foran en skærm mange timer hver dag.

Derfor anbefaler vi, at du beskytter din hud mod 'blue light'.

Vælg en solcreme, der beskytter mod 'blue light' - det gør de færreste desværre.

Vi har udvalgt solcremer til Green Goddess, som også beskytter mod blue light.
Solcremen indeholder nemlig stærke antioxidanter fra planter og vitaminer, som effektivt hjælper med at beskytte huden mod 'blue light'.

Jeg bruger selv solcreme i ansigtet hver dag - året rundt. Og det er samtidig lækker hudpleje!

En solcreme skal ikke kun være effektiv...

Den skal også være skøn af bruge! Karmamejus solserie er en skøn hybrid af lukseriøs ansigtspleje OG solbeskyttelse. Du får nemlig et naturligt produkt med lækre plejende ingredienser - og mineralsk (naturligt) solfilter.

Det betyder, at det er slut med at smøre solcreme i ansigtet - og på kroppen - som ikke føles behageligt, som tilstopper huden, svier i øjnene og kan give allergiske reaktioner pga. de kemiske solfiltre.

Og så fås den med og uden duft :-)

Karmamejus solserie opfylder alle vores vigtige kriterier for, hvad en solcreme skal og må indeholde.

Karmameju har virkelig taget solbeskyttelse til 'next level'! Vi har ikke tidligere mødt mineralske filtre, der er super lette at smøre ud, så vi synes virkelig, at solserien er PRÆCIS de produkter, vi altid selv har manglet.

Se og bestil vores favorit solcremer her!