Daysy - spørgsmål & svar

Find dit svar her

Overvejer du Daysy Cyklus Computer, men har du lige et par svar, du mangler at få? Så kig med her. Finder du ikke svaret, så skriv eller ring til os :-)

Spørgsmål & Svar

Vi forstår godt, hvis der virker som om, der er en masse, du skal sætte dig ind i, når du vælger en cyklus computer. Vores erfaring er dog, at når Daysy-brugere først er igang, så går det lynhurtigt med at lære at bruge og aflæse Daysy. Og husk også, at vi altid står til rådighed med assistence, hvis du har spørgsmål.

1) Er der læger eller andre eksperter, der anbefaler Daysy?
Ja, det er der. Generelt er viden om metoden og Daysy lav hos de fleste læger. Men der er en spirende interesse og vi oplever stadig større åbenhed overfor metoden.

Daysy anbefales officielt af sundhedsplejerske Anette Straadt fra Graviditet.dk Caroline Fibæk og Hormonkuren, gynækolog Stine Fürst og holistiske læger.

2. Hvordan kan Daysy forudsige fertil og ikke fertil dage med over 99% nøjagtighed?

Daysys sikkerhed er baseret på to ting: a) Meget nøjagtige temperaturmålinger med 2 decimaler med et termometer, der er udvikle af NASA. b) En algortime/intelligens, der er baseret på 5 mio. cyklusmålinger fra 1 mio. kvinder. Det betyder, at Daysy tager dine meget præcise målinger og sammenligner dem med målinger fra 1 mio andre kvinder. På den måde kan hun forudsige ægløsning med høj sikkerhed. Så det er altså kombinationen af præcise målinger og en omfattende algoritme, der gør det muligt at Daysy have høj sikkerhed på over 99%.

3. Hvor længe skal man bruge Daysy før man kan regne med sikkerheden?

Hvis du har et cyklus, der ligger mellem 19 og 40 dage kan du regne med Daysy fra dag 1. Hun giver dig nemlig ikke grønne dage, får hun er sikker på, at hun har fanget dit cyklus. Men du skal regne med flere røde og gule dage de første 3 cyklusser.

4. Hvad betyder røde, grønne og gule dage?

Røde dage = du er frugtbar Gule dage = Daysy er igang med at lære din cyklus at kende. De gule dage optræder primært de første 3 måneder. Grønne dage = du er ikke fertil

5. Hvor mange røde dage skal man forvente på en måned?

Hvis din cyklus er nogenlunde regelmæssige (mellem 19 og 40 dage) så lander du efter ca. 3 måneder på ca. 10 røde dage på en måned.

6. Kan man også bruge Daysy til at blive gravid med?

Ja. 20% af Daysy-brugere vil gerne opnå graviditet.

7. Skal man måle sin morgentemperatur hver dag?

Ja, du skal tage din temperatur hver morgen, inden du står ud af sengen. Læg Daysy på sengebordet. Daysy Day App'en har i øvrigt en reminder funktion. Du behøver dog ikke måle på præcis samme tidspunkt. Det væsentlige er, at man måler på hver kalenderdag, og at du har fået min. 1 times sammenhængende søvn. Du kan sagtes måle kl. 7 den ene morgen og kl. 11 den næste morgen.

8. Hvor måler man?

Du måler med Daysy i munden. Mange tror, det skal måle i skeden eller analt. Det skal man ikke ;-)

9. Jeg er vågen hver nat pga mine børn. Kan jeg så bruge Daysy?

Det er vigtigt, at du har fået min.1 times sammenhængende søvn, når du måler. Har du ikke mulighed for at få 1 times sammenhængende søvn de fleste nætter, så egner Daysy sig ikke til dig.

10. Hvad er forskellen på Daysy versus cyklus computeren, Lady Comp?

Intelligensen/algortimen er den samme i de to computere. Der er et par forskelle - bl.a. prisen. LadyComp er markant dyrere. På Daysy kan du bruge app’en, Daysy Day og få et rigtig godt grafisk overblik over din cyklus. På LadyComp ser du data på selve LadyComp’en - omend det er meget mere begrænset end det detaljerede overblik du får via Daysy’s app.

11. Hvornår kan jeg starte med at bruge Daysy?

Hvis du ikke har brugt hormonbaseret prævention, men fx kondom, pessar eller kobberspiral, så kan du starte dine målinger med det samme. Har du derimod brugt p-piller eller hormonspiral skal du stoppe/få den fjernet og afvente 24 timer før du må starte med at måle med Daysy. BEMÆRK at den første blødning efter p-pille stop / fjernelse af spiral IKKE skal registreres som menstruation på Daysy, da det er en såkaldt "hormonal withdrawal bleeding".

12. Kan man bruge Daysy efter en graviditet, inden man har fået menstruation igen (mens man ammer)?

6 uger efter fødsel kan du begynde at bruge Daysy. Vi anbefaler dig at vente med at bruge Daysy til du får min. 3-4 timers søvn forud for måling, da din krop så vil have den “basale kropstemperatur”, som er en forudsætning for at Daysy giver en pålidelig fertilitetsstatus. Daysy kan godt bruges selvom du ammer. Daysy vil dog frem til første menstruation give flere gule/røde dage (= brug prævention). Så snart menstruationen kommer vil Daysy give færre gule/røde dage over de næste 2-4 cyklusser. Så det kan være fint at komme i gang nu, således at når menstruationen kommer, så er du godt i gang. Så længe du ikke har fået menstruation - og en regelmæssig cyklus på mellem 19 og 40 dage - så kan du ikke bruge Daysy til familieplanlægning (og skal derfor bruge prævention), men kun til at tracke din cyklus. Det vil komme lidt af sig selv da du får gule/rød dage frem til ægløsning.

13. Hvad hvis man glemmer at måle temperaturen én dag?

Nej, der sket ikke noget ved at misse en dag, det kan Daysy kompensere for med de data hun allerede har fra dig, og det influerer ikke på sikkerheden. Du kan misse op til ca. 10% af målingerne. Det kan dog godt give flere gule og røde dage.

14. Kan den også bruges, hvis man er på vej i overgangsalderen?

Ja, det kan du, hvis din cyklus er nogenlunde regelmæssig dvs. ca. 19-42 dage. Daysy er super til at hjælpe dig med at forstå dine ændringer i cyklus. Fx kan du se, om du har ægløsning, eller om det er en anovulatorisk cyklus (uden ægløsning men stadig med menstruation), som kan bringe mere PMS, kraftigere blødninger mv med sig. Er din cyklus meget uregelmæssig anbefaler vi kun at bruge Daysy til at blive klogere på din cyklus.

15. Kan man bruge den hvis man har uregelmæssig mens, fx PCO?

Det afhænger lidt af, hvor uregelmæssig din cyklus er. Ligger den indenfor 19 til 40 dage, kan du sagtens bruge Daysy. Har du kun menstruation et par gange om året, kan du ikke bruge Daysy. Med mindre, du gerne vil bruge hende til at blive gravid og til at finde ud af, om du har ægløsning.

16. Men ved PCO er min kropstemperatur jo lidt anderledes end andre kvinder... Duer det?

Ja, kropstemperaturen kan være lidt højere hos kvinder med PCO. Det kan Daysy dog sagtens finde ud af, da hun ¨kigger’ efter udsving og mønstre. Så hun tilpasser sig blot den (måske) højere basale kropstemperatur.

17. Kan man give Daysy videre, hvis man går i overgangsalder?

Ja, det kan man. Daysy kan nulstilles 100%, så en anden kan få glæde af den, når du ik har brug for den længere.

18. Hvordan er den anderledes end et alm. termometer, som man bruger sammen med en app?

Daysy har en intelligent algoritme (bygger på 30 års research), som spejler din cyklus (via dine temperaturmålinger) op mod 5 mio andre kvinders cyklusser. Termometeret er integreret i Daysy og hun viser straks røde og grønne dage via lysindikator. Daysy har en app, man kan vælge at bruge (henter dine data fra din Daysy via lille kabel) og som kan vise det grafisk + forventet ægløsning mv.

19. Ved I, hvad levetiden er på Daysy?

Gennemsnitlige levetid for Daysy er 5 år.

20. Hvad gør man, hvis man har feber ved influenza, mv.?

Hvis du ved, at du har feber, så undlad at måle de dage. Det vil blot forvirre Daysy. Måler du alligevel, vil Daysy selvfølgelig registrere ændringer i din temperatur. Men fordi Daysy er baseret på en algoritme, vil den også med, hvornår den skal tage din stigning ‘alvorligt’. Det er netop algoritmen og intelligens, der gør at Daysy kan ha høj sikkerhed.

21. Hvad hvis man er på antibiotika?

Når du tager medicin, som fx antibiotika, der påvirker din temperatur, så skal du undlade at måle

22. Hvordan er den så mere præcis end f.eks. Natural Cycles app? Den måler jo også temperatur?

Daysy har et termometer, der er udviklet af NASA og måler temperaturen ekstremt præcis. Det, som gør, at Daysy kan få en stor nøjagtighed er den præcis måling - kombineret med at Daysy sammenligner dine målinger med målinger fra 5 mio cyklusser (fra 1 mio. kvinder). Og så har Daysy 30 års erfaring og research i ryggen. Natural Cycle og andre app’s derimod, har eksterne termometer, der ikke måler ligeså præcis. Derudover er der usikkerhed/fejlmargin forbundet med både måling, aflæsning og registrering, da det ikke er et ‘all-in-one’ device. Vi kan ikke anbefale app’s, der bruges på denne måde, og vi ved, at der er mange uønskede graviditeter på den konto og app’s der lover al for høj sikkerhed.

23. Tager Daysy højde for at sædceller kan leve op til 5 dage i skeden?

Ja, det tager Daysy naturligvis højde for. Og alle mulige andre ‘uregelmæssigheder’. Eller kunne Daysy aldrig opnå en høj sikkerhed. Og det er jo derfor, du skal forvente 9-11 røde dage.

24. Er det ikke lidt dyrt for en cyklus computer?

Hvis man tager i betragtning af Daysy har en levetid på +5 år, så synes vi ikke prisen er urimelig. Det svarer til 43,- i måneden.

25. Hvad hvis der nogle dage går over fx 30 timer mellem hver måling p.g.a. skiftende arbejdstider?

Det er ok, at der går over 30 timer. Det vigtigste er, at du har fået 3 timers søvn og at du måler på hver kalenderdag. Daysy er designet til at håndtere cyklusser fra kvinder, som har skiftende arbejdstider.

26. Hvis jeg har været beruset, påvirker det så min kropstemperatur?

Ja, det gør alkohol og andre rusmidler. Så hvis du har været beruset skal du undlade af måle med Daysy den efterfølgende morgen.

27. Hvad hvis jeg får menstruation op ad dagen, og ikke har registreret det på Daysy fra morgenen af?

Det er ikke noget problem. Du kan godt registrere menstruation ‘bagud’ - blot kun en dag bagud. Og du kan både gøre det på Daysy og i Daysys app; Daysy Day. Men det er altid letteste at registrere på Daysy.

28. Kan man dele Daysy med en anden? Altså er der flere ‘profiler’ på Daysy?

Svaret er nej. Når man laver en cyklus computer, der skal have en høj sikkerhed, så skal alle usikkerhedsmomenter skæres væk, fx at man kunne komme til at måle på den forkerte profil. Derudover skal man måle med Daysy inden man står op. Det ville også være lidt svært i praksis, hvis den skulle deles med en anden kvinde.

29. Hvilke andre fordele er der ved at bruge Daysy?

Noget af det, som kvinder der bruger Daysy fremhæver som en stor fordel, er den store indsigt de får i deres cyklus og alt det de lærer om den fantastiske kvindekrop ved at følge cyklus.

30. Hvordan rengør jeg Daysy?

Du tørrer Daysy op med en varm opvredet klud. Daysy må ikke komme under vand. Hun er ikke vandtæt.

Måske du også kunne have glæde af at lytte til Emma Martiny's podcast, hvor hun interviewer vores Carolina om Daysy. Lyt på Itunes eller Spotify.

Andre spørgsmål?

Skriv eller ring til os hos Green Goddess, hvis du har spørgsmål, eller hvis noget driller. Så skal vi nok hjælpe dig på vej. Mail hej@greengoddess.dk eller tlf. 5388 9975.

Bestil Daysy Cyklus Computer her