Sådan laver du let plantebøffer

Herunder får du 7 tips til at højne succesraten på dine plantebøffer/deller :-)

Men først skal vi lige tale lidt om, hvorfor vi alle sammen skal lave bøffer af planter ;-)

Fremtiden kommer til at byde på flere planter. Af mange grunde. For det første smager de fantastisk - og de er enormt næringsrige.

For det andet er det ikke længere spørgsmålet, om vi har lyst til at spise mindre kød og generelt mere klimavenligt. Det er ganske enkelt en nødvendighed. Og alle undersøgelser viser det samme; Nemlig at klimakrisen er større end forventet...

Og når det kommer til at spise mindre kød, så er den gode nyhed, at det ikke behøver være forbundet med afsavn. Jeg har lyst til at sige 'tværtimod', men jeg ved godt at ikke alle har det sådan. Men virkeligheden er, at vi skal op i gear, når det kommer til plantebaseret mad... og det skal vi nu!

7 tips til dine plantebøffer/deller
Her kommer 7 tips til at lave vellykkede plantedeller:

 Alt skal være meget findelt - hak meget fint og/eller riv på den fineste side af rivejernet.

 Pres væsken ud af det revne.

 Brug noget, der binder, fx æg, mel, havregryn eller lign.

 Brug bouillon og krydderier for smag

 Form ‘dellerne’ lidt faste, før du steger.

 Steg ved middelvarme, så de bliver gennembagte.

 Steg evt et par stykker og tilpas ‘dejen’, hvis du ikke er tilfreds med smag, konsistens, mv.

Savner du lette opskrifter på plantebøffer? Få opskrifter herunder -  de er testet på både teenagere, børn og mænd, der ikke er så vilde med grøntsager ;-)

6 lækre opskrifter på plantebøffer/deller