After8 iscreme
Forestil dig den søde smag af mint og chokolade, som du kender den fra After8 - bare helt kold og creme... Lækkert, ik?
Det skal du bruge
UDSTYR blender, evt. ismaskine3 dl cashewnødder
5 dl vand
½ d honning eller birkesød
1 dl sammenpressede mynteblade
2 dråber æterisk mynteolie
2 spsk. lecitingranulat
1 spsk. kokosolie
CHOKOLADESAUCE
2 spsk. kokosolie
2 spsk. kakaosmør
2 spsk. kokospalmesirup (eller 1 spsk. Sukrin)
2 spsk. rå kakaopulver
Blend alle ingredienser til isen, og køl cremen ned i køleskabet. Hæld den afkølede creme i din ismaskine og følg instrukserne. Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, kan du fryse cremen ned ca. 4 timer – men rør gerne i den ca. hvert 20 min. til den er frossen. Hvis den alligevel bliver for hård kan du gøre isen cremet igen ved at køre den gennem en food processor eller blender.
Lav chokoladesaucen ved forsigtigt at smelte olierne over et vandbad. Når olierne er smeltede tages skålen af vandbadet og kokospalmesirup og rå kakaopuler røres i saucen. Når isen er frossen hælder du chokoladesaucen ud over. Lad chokoladen stivne og rør rundt i isen så chokoladen knækker i en masse små stykke og bliver godt rørt ind i isen. Frys evt. igen. Skal det gå hurtigt kan du nøjes med at drysse kakaonibs over isen.
Fotograf: Cophia Nirrvana
2 spsk. kokospalmesirup (eller 1 spsk. Sukrin)
2 spsk. rå kakaopulver
Sådan gør du
Blend alle ingredienser til isen, og køl cremen ned i køleskabet. Hæld den afkølede creme i din ismaskine og følg instrukserne. Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, kan du fryse cremen ned ca. 4 timer – men rør gerne i den ca. hvert 20 min. til den er frossen. Hvis den alligevel bliver for hård kan du gøre isen cremet igen ved at køre den gennem en food processor eller blender. Lav chokoladesaucen ved forsigtigt at smelte olierne over et vandbad. Når olierne er smeltede tages skålen af vandbadet og kokospalmesirup og rå kakaopuler røres i saucen. Når isen er frossen hælder du chokoladesaucen ud over. Lad chokoladen stivne og rør rundt i isen så chokoladen knækker i en masse små stykke og bliver godt rørt ind i isen. Frys evt. igen. Skal det gå hurtigt kan du nøjes med at drysse kakaonibs over isen.
Fotograf: Cophia Nirrvana