Raw chili sin carne
En varmende ret, som er perfekt i det kolde klima. Den både mætter og sætter gang i blodomløbet. Har du lyst til mere substans, kan du komme solsikkekerner eller spirede vilde ris i retten.
Det skal du bruge
2 store tomater
1 avocado
3 soltørrede tomater
1 spsk. rå kakao
1 spsk. olivenolie
1 tsk. limesaft
1 fed hvidløg
4 tørrede abrikoser
½ tsk. cayennepeber eller et lille stykke frisk chili
1 spsk. frisk oregano
½ rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
½ lille rødløg
1 gulerod
¼ stk. squash
½ tomat
½ majskolbe
Salt
Sådan gør du
Blend tomater med halvdelen af avocadoen, soltørrede tomater, rå kakao, olivenolie, limesaft, hvidløg og abrikoser. Tilsæt cayennepeber og oregano og blend igen. Skær peberfrugter og løg i tern og kom dem i en skål og bland med den blendede puré. Hak den anden halvdel af avocadoen. Skær gulerod, squash og tomat i tern og vend det i puré-blandingen sammen med majskernerne. Smag til med salt. Server evt. med cream cheese på toppen.
Opskriften er fra 42Raw
Fotograf: Kristian Holm