Syrensaft
Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i saft, is og som drys på kager og salater. Lav en smukt parfumeret saft med klaser af spiselige blomster som syren.
Server gerne med isterninger.
Fotograf: Cophia Nirrvana
Det skal du bruge
Ca. 20 klaser syrener
1 liter vand
1 teske citronsyre
2 citroner
2-3 dl birkesød eller 5 spsk honning
Sådan gør du
Ryst blomsterne let for insekter og skyld grundigt. Bred blomsterne ud på aviser, så de sidste kryb får en chance for at stikke af. Fjern blade og grove stængler og læg blomsterne op i en stor skål sammen med skiver af citron. Drys med birkesød eller honning. Kog en liter van dog hæld over blomsterne. Lad drikken trække 4-5 dage i køleskabet. Si og hæld saften på rengjorte flasker. Du kan skylle flaskerne i Atamon eller fryse din færdige saft, hvis du vil undgå atamon.Server gerne med isterninger.
Fotograf: Cophia Nirrvana