Fermenterede pandekager

Pandekager på en helt ny og sundere måde. De kaldes også for Dosa. Ikke alene har de masser af god smag, de har også probiotisk effekt. YAY!

Det skal du bruge

100 g brune ris 100 g linser – valgfri hvilken slags
evt. 1 tsk. bukkehornsfrø
ca. 1 tsk salt
kokosfedt til stegning
Vand til det dækker

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne i en skål og hæld vand på til det dækker godt. Lad det stå natten over med et viskestykke over. Herefter blendes massen – kom evt lidt mere vand i.

Hæld dejen i et patentglas eller en skål med et viskestykke over. Nu skal dejen nemlig fermentere/gære i 1-2 dage. Når den dufter syrligt og bobler lidt, er den klar. Rør let i dejen, så den samler sig. Så er det bare i gang med at stege som pandekager. Du kan lave dem både tykke og tynde – og du gør det fuldstændig, som når du steger almindelig pandekager.

Goddess Tip: steg de som små tynde pandekager (2 spsk "dej" 3-4 minutter på hver side - så bliver de lækre sprøde)

PS! Bukkehornsfrøene gir en skøn smag og sætter fermenteringsprocessen i gang. De kan også udelades.