Fermenterede pandekager
Det skal du bruge
100 g brune ris 100 g linser – valgfri hvilken slags
evt. 1 tsk. bukkehornsfrø
ca. 1 tsk salt
kokosfedt til stegning
Vand til det dækker
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en skål og hæld vand på til det dækker godt. Lad det stå natten over med et viskestykke over. Herefter blendes massen – kom evt lidt mere vand i.
Hæld dejen i et patentglas eller en skål med et viskestykke over. Nu skal dejen nemlig fermentere/gære i 1-2 dage. Når den dufter syrligt og bobler lidt, er den klar. Rør let i dejen, så den samler sig. Så er det bare i gang med at stege som pandekager. Du kan lave dem både tykke og tynde – og du gør det fuldstændig, som når du steger almindelig pandekager.
Goddess Tip: steg de som små tynde pandekager (2 spsk "dej" 3-4 minutter på hver side - så bliver de lækre sprøde)
PS! Bukkehornsfrøene gir en skøn smag og sætter fermenteringsprocessen i gang. De kan også udelades.