Glutenfrie power boller
20 boller / burgerboller
Det skal du bruge
1 liter lunkent vand
25 g gær
2 spsk Husk (loppefrøskaller)
1 lille spsk honning eller kokospalmesirup
2 tsk salt
1 håndfuld hørfrø (kan udelades)
1 håndfuld solsikkekerner
1 dl olivenolie eller kokosolie
2 æg
150 g glutenfri havregryn
100 majsmel (polenta)
100 g kikærtemel (kan erstattes af anden glutenfri mel)
400-500 g boghvedemel
Sesam til drys
Det skal du bruge
Rør helst dejen i røremaskine eller food processor. Bland først vand og Husk i et par minutter til de får en geleagtig konsistens. Tilsæt gær, salt, honning og olie.Herefter herefter resten af ingredienserne. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde - gerne 2-4 timer. Sæt bollerne på en plade med to spiseskeer, så du ikke får hænderne smurt ind i dej. Den er nemlig ret klæbrig.
Bag bollerne ved 225 grader i 25 minutter til de er gyldne og lækre. Er også velegnede til nedfrysning.