Lækre, bløde, glutenfrie juleboller med julekrydderier.
Ca. 16 stk.
Det skal du bruge
15 g. loppefrøskaller ½ liter vand
saft fra 1 appelsin skræl fra ½ appelsin
150 g. figner 75 g. hasselnødder 350 g. rismel 50 g. glutenfri havregryn
50 g. kokosmel
1 tsk. salt 2 dråber SteviaSød 1 tsk. bagepulver
1½ tsk. kanel + lidt til at drysse over bollerne ½ tsk. nelliker ½ tsk. kardemomme ½ tsk. vaniljepulver
Olivenolie til pensling
Sådan gør du
Riv appelsinskrællen fint og pres appelsinsaften. Rør vandet sammen med appelsinsaft- og skræl samt loppefrøskaller. Lad loppefrøskallerne suge væde til sig i mindst 10 minutter. Hak imens nødder og figner groft og afvej alle de tørre ingredienser. Rør alle ingredienser grundigt sammen og brug til sidst fingrene til at ”ælte” dejen. Fugt hænderne og form dejen til boller.
Pensl bollerne med olivenolie og drys med lidt kanel. Bages ved 200 grader i 30 – 35 minutter. Ovnen skal være varm, når bollerne sættes ind og bagetiden overholdes.