Brunkager - eller kugler

Brunkager er endnu en juleklassiker, og duften af de mange krydderier i køkkenet er en rigtig julebebuder.

Det skal du bruge

4 spsk. kokospalmesirup
3 spsk. kokosolie
25 g. pomeransskal eller appelsinskal 
25 g. grofthakkede mandler
2 tsk. fintrevet citronskal
3 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
3 tsk. kardemomme
100 g. bløde dadler, fx medjoul
200 g. malede mandler (malet til mel i en kaffekværn eller food processor)

Sådan gør du

Mos eller blend dadlerne sammen med kokosolie og kokospalmesirup, til du har en blød dadelmasse. Ælt dadelmassen med pomeransskal, grofthakkede mandler, citronskal, kanel, stødt nellike, kardemomme og til sidst mandelmel.

Ælt grundigt og tril dejen til lillefingertykke stænger. Skær stængerne ud i små bidder. Dehydrer 10-12 timer eller tril til saftige kugler. Opskriften er fra Magiske Goddess Tip: kan også bages i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader Hold godt øje med dem. De bliver sprøde i kanten og "chewy" indeni.

Fotograf: Cophia Nirrvana