Brunkager - eller som kugler

Brunkager er endnu en juleklassiker, og duften af de mange krydderier i køkkenet er virkelig dejligt.

Det skal du bruge

100 g. bløde dadler, fx medjoul
50 g. kokospalmesirup/ dadelsirup
30 g. vegansk smør/ kokosolie
25 g. pomeransskal eller appelsinskal, hakket
25 g. grofthakkede mandler
2 tsk. fintrevet citronskal
3 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
3 tsk. kardemomme
1 nip salt
180 g. mandelmel


Sådan gør du

Blend dadlerne sammen med smørret og sirup, til du har en blød dadelmasse. Ælt dadelmassen med pomeransskal, grofthakkede mandler, citronskal, kanel, stødt nellike, kardemomme, salt og til sidst mandelmel.

Ælt grundigt og tril enten dejen til kugler, som du presser flade eller tril én lang 'pølse', der er ca. 5 cm i diameter, sæt på køl og skær ud i 0,5 cm skiver og læg dem på pladen.
Bag i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader. Hold godt øje med dem! De bliver sprøde i kanten og "chewy" indeni.

Kugler:
Du kan også trille dejen til lækre, saftige kugler.