Brunkager er endnu en juleklassiker, og duften af de mange krydderier i køkkenet er virkelig dejligt.
Det skal du bruge
100 g. bløde dadler, fx medjoul 50 g. kokospalmesirup/ dadelsirup 30 g. vegansk smør/ kokosolie 25 g. pomeransskal eller appelsinskal, hakket 25 g. grofthakkede mandler 2 tsk. fintrevet citronskal 3 tsk. kanel 1 tsk. stødt nellike 3 tsk. kardemomme 1 nip salt 180 g. mandelmel
Sådan gør du
Blend dadlerne sammen med smørret og sirup, til du har en blød dadelmasse. Ælt dadelmassen med pomeransskal, grofthakkede mandler, citronskal, kanel, stødt nellike, kardemomme, salt og til sidst mandelmel.
Ælt grundigt og tril enten dejen til kugler, som du presser flade eller tril én lang 'pølse', der er ca. 5 cm i diameter, sæt på køl og skær ud i 0,5 cm skiver og læg dem på pladen.
Bag i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader. Hold godt øje med dem! De bliver sprøde i kanten og "chewy" indeni.
Kugler:
Du kan også trille dejen til lækre, saftige kugler.
Få 7 lækre suppe opskrifter
Skriv dig op til vores nyhedsbrev fyldt med opskrifter, tips, tricks, 'must haves' og en masse andet.