Spring til indhold

Populære kategorier

Bestsellere

Nyhed Proteinpulver på favabønner fra Green Goddess i varianten Nordic Berry
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Pure Natural, 250 g. Marine Collagen
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer
VITAL, 210 g., Instant Juice
Vital Instant Juice, 210 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Nyhed Proteinpulver på favabønner fra Green Goddess i varianten Nordic Berry
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Pure Natural, 250 g. Marine Collagen
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Æbleglögg

Jul

Æbleglögg

Æbleglögg

Julemåneden er også lig med glögg tid.

Denne hvide hjemmelavede glögg ekstrakt, kan du vælge at spæde op med mere æblesaft, hvidvin eller lys rom.

Det skal du bruge

Ca. 1,5 liter god æblejuice
2 – 3 øko appelsiner i skiver uden skræl og det hvide
6 stykker hel kanel
5 – 10 kardemommefrø, som lige skal trykkes lidt, så de små kerner kommer ud af skallen
2 hele anis
½ tsk. hele nelliker
4 spsk. kokossukker eller kokospalmesirup

Tip: Vær gerne kreativ med hvilke julekrydderier du bruger fx kan stjerneanis, frisk ingefær og en vaniljestang også være lækkert. Kog evt. et par dadler med for sødme

Sådan gør du

Det hele blandes sammen i en stor gryde og bringes i kog. Simrer lige så stille i cirka 15 minutter (gerne lidt længere). Nu skal det trække i cirka 24 timer… hvis du ikke kan vente så længe kan du godt snuppe en smagsprøve med det samme eller efter nogle timer.

Smut evt. mandler og læg rosiner i blød fx i rom (om du godt kan lide det).

Efter 24 timer sies ekstrakten og du kan nu lave glögg af:

Lige dele glögg ekstrakt og æblesaft (smag dig frem til ønsket blandingsforhold) varmes forsigtigt op i en gryde, ekstrakten er ikke særligt sød, så her skal du smage til med ekstra kokossukker, glögg må godt være ret sødt, så smag dig frem.

Kom 1 spsk. hakkede mandler og nogle eventuelt iblødsatte rosiner i smukke glas og hæld glöggen i glassene når den er varm. Server med en lang ske så mandler og rosiner kan fiskes op undervejs.

Variant: Kom evt. hvidvin i glögg ekstrakten i stedet for mere æblesaft. Tilsæt lidt hvid rom til sidst, hvis du kan lide det og ikke skal køre bil.

Opskrift med inspiration fra SundSans.dk