Æbleglögg

Julemåneden er også lig med glögg tid.

Denne hvide hjemmelavede glögg ekstrakt, kan du vælge at spæde op med mere æblesaft, hvidvin eller lys rom.

Det skal du bruge

ca 1,5 liter god æblejuice
2 – 3 øko appelsiner i skiver uden skræl og det hvide
6 stykker hel kanel
5 – 10 kardemommefrø, som lige skal trykkes lidt, så de små kerner kommer ud af skallen
2 hele anis
½ tsk. hele nelliker
4 spsk. kokossukker eller kokospalmesirup

Tip: Vær gerne kreativ med hvilke julekrydderier du bruger fx kan stjerneanis, frisk ingefær og en vaniljestang også være lækkert. Kog evt. et par dadler med for sødme

Sådan gør du

Det hele blandes sammen i en stor gryde og bringes i kog. Simrer lige så stille i cirka 15 minutter (gerne lidt længere). Nu skal det trække i cirka 24 timer… hvis du ikke kan vente så længe kan du godt snuppe en smagsprøve med det samme eller efter nogle timer.

Smut evt. mandler og læg rosiner i blød fx i rom (om du godt kan lide det).

Efter 24 timer sies ekstrakten og du kan nu lave glögg af:

Lige dele glögg ekstrakt og æblesaft (smag dig frem til ønsket blandingsforhold) varmes forsigtigt op i en gryde, ekstrakten er ikke særligt sød, så her skal du smage til med ekstra kokossukker, glögg må godt være ret sødt, så smag dig frem.

Kom 1 spsk. hakkede mandler og nogle eventuelt iblødsatte rosiner i smukke glas og hæld glöggen i glassene når den er varm. Server med en lang ske så mandler og rosiner kan fiskes op undervejs.

Variant: Kom evt. hvidvin i glögg ekstrakten i stedet for mere æblesaft. Tilsæt lidt hvid rom til sidst, hvis du kan lide det og ikke skal køre bil.

Opskrift med inspiration fra SundSans.dk