Bananpandekager

Når morgenmaden skal være lidt ekstra festlig, så prøv disse bananpandekager. Denne variant er vores favorit, de mætter godt og holder blodsukkeret stabilt. Du kan selvfølgeligt også lave dem til dessert.

Det skal du bruge

1 moden banan
5 æg
1 dl mandelmel eller boghvedemel
1 dl vand
1 knsp salt
Smør eller olie til stegning

Evt. chokoladesauce:
1 tsk yaconsirup eller kokospalmesirup
1 spsk kokosolie, smeltet
2 dråber god stevia
1 tsk rå kakao

Sådan gør du

Mos bananen grundigt med en gaffel. Rør æggene sammen med banan, mandelmel, vand og salt og pisk grundigt.

Steg pandekagerne på panden i kokosolie. Jeg foretrækker at lave dem som små, buttede amerikanske pandekager, men de egner sig også som almindelige pandekager.

Chokoladesauce:
Tilbered chokoladesaucen ved at røre yaconsirup eller kokospalmesirup, smeltet kokosolie, stevia og rå kakao godt sammen.

Server pandekagerne med frisk frugt eller is og chokoladesauce.

Foto: Camilla Hey