Blomkålsbrød med gærflager
Det er smart det her med at lave brød der primært består af grønsager, protein og fibre. Det er disse fladbrød med gærflager et godt eksempel på.
Med sådan et fladbrød er det nemt at lave et godt mættende måltid. Du snupper bare 2 stykker brød, smører med en god mayonnaise eller pesto og topper med hvad du nu har lyst til og vupti, så har du et lækkert mættende måltid.
Det skal du bruge:
400 – 450 gram rå blomkål
4 æg
2 spsk. Husk (den grønne)
½ tsk bagepulver
5 spsk. glutenfri havregryn
2 spsk. gærflager – kan udelades men giver en god umami smag der passer godt til grønsager (smager lidt af ost)
1 tsk. salt
Sådan gør du:
Findel blomkål i en foodprocessor med knivindsats.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør igen til massen er sammenhængende.
Fordel dejen i 10 – 12 klatter på 2 bageplader med bagepapir. Eller lave dem som en stor firkantet dej og så skær dem i firkanter bagefter. Bages ved 170 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Blomkålsbrødene skal afkøles, da de ellers kan være svære at få til at slippe bagepapiret.
Alle slags grønsager kan bruges, hvis de er fugtige skal de dog drænes lidt når de er hakket, inden øvrige ingredienser tilsættes.
Opskrift og billede: Sund Sans