Fødselsdagslagkage

Fødselsdagskager skal være festlige, helt uimodståelige og fyldt med pynt. 

ca. 10-15 portioner

Det skal du bruge

Glutenfri lagkagebunde (3 stk.)
3 æg
150 g kokospalmesukker
150 g quinoamel (eller anden glutenfri mel)
1 tsk. bagepulver
1 tsk vaniljepulver 

Kokoscreme
2 kolde dåser kokosmælk – øko, ikke light
2 spsk smeltet kokosolie af god kvalitet
3-4 spsk. sukrin melis (smag til alt efter ønsket sødme) eller honning.
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk. pulveriserede hvide chiafrø (kværnes let i food processor eller kaffekværn)
3 spsk ægte blåbær, evt fra frost (dem som er blå hele vejen igennem)

Sådan gør du

Glutenfri lagkagebunde (3 stk.)

Pisk æg og kokospalmesukker sammen til en luftig masse. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og rør grundigt. 

Fordel dejen i 3 springforme på ca. 22 cm. Bag i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter på 220 grader. Hold øje med bindende under bagningen. Alle ovne er forskellige og nogle vil kræve lidt mere eller mindre bagetid. 

Bag så mange kagebunde, som du orker.

Læg dem lag på lag med kokoscreme, frisk frugt og syltetøj (f.eks. Clearspring, lavet på bær og frugtjuice).

Kokoscreme
Brug kun den øverste, faste kokoscreme-masse i dåserne. Skrab den faste creme ud (men gem vandet) og rør grundigt med smeltet kokosolie. Tilsæt sukrin, vaniljepulver og de pulveriserede chiafrø. Pisk grundigt igen til cremen bliver fast og chiafrøene gelererer. Tilsæt et par spsk af kokosvandet efter behov til cremen har den ønskede konsistens.

Læg nu kagebunde, syltetøj, frisk frugt og kokoscreme lag på lag til du løber tør for creme og bunde. Pynt med blomster, guldstøv og farvefuld krymmel.