Undgå kemi på din hud

Undgå kemi på din hud

Der er god grund til at overveje, hvad det egentlig er, du smører i ansigtet. Forbrugerrådet Tænk Kemi har nemlig dumpet cremerne fra 20 store kendte brands herunder.

Du kan også læse om vores vilde (nogle vil nok sige vanvittige) krav til et godt hudplejeprodukt.

Undgå kemi på din hud

Forbrugerrådet Tænk Kemi har testet cremer fra 20 kendte – og dyre – brands. Og resultatet var nedslående. Ingen af de 20 cremer i testen kan anbefales at smøre i ansigtet. 14 af dem indeholder parfumer eller miljøbelastende stoffer og får en middelbedømmelse, mens de seks får den laveste karakter, fordi de bl.a. indeholder stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Selv om kosmetikbranchen i flere år har frarådet brug konserveringsmidlet Methylisothiazolinone (MI) i hudplejeprodukter, bruger en af de helt store producenter det fortsat i ansigtscreme. MI er et meget allergifremkaldende konserveringsmiddel, som 1.000 danskere hvert år udvikler allergi overfor – og har de resten af deres liv (!)

Tjek ingredienserne

Bare fordi en creme kommer fra et kendt brand og er populær hos veninderne og alle mulige andre, er det altså ikke nogen garanti, at den er fri for kemi og ingredienser, der kan være allergifremkaldende. Og din hud har ikke har noget ’forsvar’ mod det vi smører på. Det ryger alt sammen direkte i blodbanen. Derfor er det super vigtigt, at du tjekker ingredienslisten ordentligt. Vi har selv været denne proces igennem, da vi skulle vælge et hudplejeprodukt til Green Goddess Shop. Vi har brugt LANG tid på det, og vores krav var ret vilde. Enten skulle vi har et super fedt produkt, ellers ville vi slet ingen ha. Basta bum! Vores krav var et 100% naturligt hudplejeprodukt, 100% økologisk, helt fri af kemi, og hvor alle ingredienser var gode råvarer, vi kender.

RAR Natur rocks!

Produkterne fra RAR Natur gennem nøglehullet. RAR Natur hudpleje er naturens kraft på krukke. Håndrørt hudplejeserie produceret på Bornholm. Kun de bedste økologiske og vegetabilske ingredienser. Naturligvis. Fremstillet i små batches, så produkterne er så friske som muligt.

Du har en kinamands chance

RAR Natur serien har en varedeklaration, der er til at forstå. Ved hvert produkt, kan du se præcis, hvad hvert det indeholder. Så ingen mystiske betegnelser, som ingen har en kinamands chance for at afkode.

Læs mere om RAR Natur og se deres hudplejeprodukter her

Læs mere om undersøgelsen her