Blueberry Caramel tærte

Muums, hvor en lækker raw cake med nødde-daddelbund, caramel-lag og blåbær mousse på toppen.  

Det skal du bruge:

Dadelbund:
150 gram dadler (udstenet) 
60 gram ristede mandler eller hasselnødder 
60 gram mandelmel
1 spsk kokosblomst nektar
1 knivspids salt (smag til alt efter hvor "salty" du vil have den)

Caramel:
2 1/2 dl kokosmælk
1 dl kokospalmesirup 
1 knivspids salt

Blåbær creme:
400 g cashewnødder (lægges i blød natten over)
100 g kakaosmør
3 dl Blåbær
100 ml kokosblomst nektar
400 ml kokosmælk
1 stor knivspids vaniljepulver
50 ml kokosolie, helst koldpresset
1-2 tsk Chai Blend (valgfrit og begynd med 1 tsk og smag dig frem)
Evt. 5 mynteblade 
1 tsk citronsaft

Topping:
Bær og mynteblade.

Kageform: ca. 22-24 cm. i diameter.

Sådan gør du:

Bund:
Rist nødderne ved 150 gr. i ca 10 minutter. Kom alle ingredienser til daddelbunden i en foodprocessor og kør til det er godt klistret. Tilsæt evt. mere kokosblomst nektar, hvis det bliver for tørt. 

Pres massen ud i en form (ca. 24 cm. i diameter) med bagepapir i bunden og fold lidt op ad kanten, så den holder på karamellen.

Karamel:
Hæld kokosmælken i en gryde og tilsæt kokospalmesirup og salt. Varm op over middel varme og lade det 'koge ind' i ca. 30 minutter til massen er klæbrig og karamel-agtig. Lad caremellen køle lidt af og hæld derefter på bunden og kom i fryseren, mens du laver blåbær mousse. 

Blåbær mousse:
Læg cashewnødderne i blød dagen før du laver kagen.
Blend cashewnødder sammen med kokosmælk, blåbær, kokosblomst nektar, chai blend, mynteblade og citronsaft. Blend længe for at få den rette konsistens.

Smelt kakaosmør og kokosolie. Kom vanilje i og bland det sammen med cashew-massen. Det skal være godt blandet og lækkert cremet. Hæld over tærtebunden og stil i fryseren igen i ca. 2-3 timer eller til tærten er stivnet helt og du kan tage tærten ud af formen. Pynt tærten som du ønsker og opbevar i køleskabet indtil servering.

Opbevarer du tærten i fryseren skal den tages ud 2-3 timer før servering, da den er bedst når den ikke er piv-frossen.

Opskrift inspireret af Vegan Niinja / Niina Snijder. Niinas originale version finder du her