Bulgur med grillede grøntsager
Smagfuld lun salat med masser af friske urter og smag.
Opskriften er lavet af Julie Bruun fra @JulieBruunsBlog og er med i hendes nye kogebog 'Hverdagsmad'. Bestil bogen her
1 dl balsamico
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk basilikum
10 cherrytomater
½ rødløg
2 peberfrugter + lidt olie (denne del kan undlades, hvis du synes)
40 g feta eller salatost
Dressing: 2 spsk. olie + 1 spsk. citronsaft + ½ tsk. salt + 1 tsk. agavesirup + et nip chilipulver eller cayennepeber
Imens kan du lave din balsamicoglace: kom balsamico i en gryde eller på en pande. Start med høj varme, til det koger. Skru så ned til middelvarme og lad balsamicoen koge stille og roligt ind, til det er tykt i konsistensen. Det tager ca. 8 minutters tid.
Mens det ligger og hygger sig i de her 8 minutter kan du fortsætte med salaten:
Skyl de friske krydderurter og hak dem groft
Halver cherrytomater og hak rødløg fint
Bland dressingen sammen i en lille skål og vend den kogte bulgur rundt her i.
Kom de hakkede krydderurter, tomat og rødløg ved
Nu skal peberfrugterne grilles/ steges. Jeg bruger en grillpande og hælder lidt olie på og steger peberfrugterne ved ret høj varme i 5 minutters tid i alt, til de tager farve uden at blive brændte.
Kom disse og feta over salaten
Slut med at komme balsamicoglace over.
Opskriften er lavet af Julie Bruun fra @JulieBruunsBlog og er med i hendes nye kogebog 'Hverdagsmad'. Bestil bogen her
Det skal du bruge
80 g bulgur (målt inden kogning)1 dl balsamico
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld frisk basilikum
10 cherrytomater
½ rødløg
2 peberfrugter + lidt olie (denne del kan undlades, hvis du synes)
40 g feta eller salatost
Dressing: 2 spsk. olie + 1 spsk. citronsaft + ½ tsk. salt + 1 tsk. agavesirup + et nip chilipulver eller cayennepeber
Sådan gør du
Kog bulgur i en gryde med vand (omkring 4 dl vand), det skal have ca. 10 minutter ved mellem-høj varme til det er blødt og har suget alt vandet.Imens kan du lave din balsamicoglace: kom balsamico i en gryde eller på en pande. Start med høj varme, til det koger. Skru så ned til middelvarme og lad balsamicoen koge stille og roligt ind, til det er tykt i konsistensen. Det tager ca. 8 minutters tid.
Mens det ligger og hygger sig i de her 8 minutter kan du fortsætte med salaten:
Skyl de friske krydderurter og hak dem groft
Halver cherrytomater og hak rødløg fint
Bland dressingen sammen i en lille skål og vend den kogte bulgur rundt her i.
Kom de hakkede krydderurter, tomat og rødløg ved
Nu skal peberfrugterne grilles/ steges. Jeg bruger en grillpande og hælder lidt olie på og steger peberfrugterne ved ret høj varme i 5 minutters tid i alt, til de tager farve uden at blive brændte.
Kom disse og feta over salaten
Slut med at komme balsamicoglace over.