Spicy Bønnesalat
Det skal du bruge
200 gram grønne bønner
1/2 finthakket rødløg
30 mandler
1 dl. sambal oelek
evt. lidt revet parmasan
2 tsk honning eller sirup
Lidt citronsaft, olivenolie og lidt salt
Sådan gør du
Giv bønnerne et hurtigt opkog og lad dem køle af.
Hak mandlerne groft og rist dem i olivenolie til de er lysebrune. Sluk og hæld 2 tsk honning over - plus lidt salt.
Bland sambal oelek med saften af 1/3 citron.
Bland bønner med finthakket rødløg og de ristede mandler og vend det i blandingen med sambal oelek. Hvis I har børn, der ikke kan lidt relativ stærk mad, så server sambal oelek i en lille skål ved siden af.
Riv til sidste parmasan ud over. Mængden afhænger af, hvor vild du er med parmasan :-)
Serveres som tilbehør eller spises alene, da det er en meget mættende salat.
Opskriften er inspireret af @miichellemunch