Citrus Mousse Cake

Festlig dessertkage. Har du en uimodståelig trang til citronfromage, så prøv denne lette og liflige, men samtidig fyldig og “flødefed”. Helt ligesom den traditionelle citronmousse - bare uden raffineret sukker, gelatine og mælk.

En kage rækker til ca. 8 gæster.

Det skal du bruge

BUND
10 store medjoul dadler
1 spsk. kokosolie
2 tsk. vaniljepulver
5 spsk. rå kakaopulver
1 knsp. salt
4 dl mandelmel
1 dl paranødder, grofthakkede

CREME
2 dåser kokosmælk (af hver 400 ml.)
5 spsk. smeltet kokosolie
1-2 tsk Xanthangummi
10 spsk. honning, kokospalmesirup eller rismaltsirup
2 dråber flydende stevia
2 tsk fintrevet citronskal
2 tsk citronsaft Kornene fra
1/2 stang vanilje
3-4 tsk. gurkemejepulver

PYNT Hindbær, ananaskirsebær, friske figner, carambole (stjernefrugt) i skiver.
DRYS Guldstøv (Cake Dust) fra Mill&Mortar


Sådan gør du

Fjern stenene fra medjouldadlerne og hæld dem i din food processor sammen med kokosolie, vaniljepulver, rå kakaopulver, mandelmel og salt. Pulser til du har en lækker chokoladedej. Tilsæt tilsidst de hakkede paranødder. For en springform (ca. 12-15 cm i diameter) med bagepapir og fordel chokoladedejen heri. Åben 2 dåser kokosmælk og pisk godt med honning, citronskal, citronsaft, vaniljekorn og gurkemejepulver. Pisk grundigt, mens du tilsætter 5 spsk. smeltet kokosolie og xanthangummi. Hæld citruscremen over den raw chokoladebund og sæt kagen i fryseren ca. 30 min. til cremen er fast.

Pynt med hindbær, ananaskirsebær, figner, carambole og guldflager og servér på et smukt kagefad.