Gulerodssuppe med ingefær og appelsin
Skøn gulerodssuppe fra inspirerende Katrine Tuborgh fra hendes lækre og smukke bogen 'Spis som en yogi'.
Lav suppen hurtigt, spis den langsomt. En suppe der styrker din krop og dit immunforsvar.
2 tsk korianderfrø
2 tsk fennikelfrø
1 tsk ingefærpulver
3 dl appelsinsaft
1 l bouillon, grøntsags- eller hønsebouillonen (se side 110 for hjemmelavet version)
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
NØDDE-KRYDDERIKNAS
50 g pistacienødder
30 g mandler
10 g sort sesam
1 tsk fennikelfrø
Rist mandler, sesam og fennikelfrø på en tør varm pande. Put det hele i en morter og kværn det sammen med pistacienødderne. Drysset kan gemmes i en lufttæt beholder et par uger.
Lav suppen hurtigt, spis den langsomt. En suppe der styrker din krop og dit immunforsvar.
Det skal du bruge
4-5 store gulerødder, i grove stykker 2 store løg, i grove stykker Olivenolie2 tsk korianderfrø
2 tsk fennikelfrø
1 tsk ingefærpulver
3 dl appelsinsaft
1 l bouillon, grøntsags- eller hønsebouillonen (se side 110 for hjemmelavet version)
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bag gulerødder og løg møre i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Put de bagte grøntsager i en gryde, tilsæt krydderier, appelsinsaft og grøntsagsbouil- lon. Lad det simre 5 minutter. Blend suppen og smag til med salt, citronsaft og friskkværnet peber. Pynt din suppe med friske krydderurter og nødde krydderiknas.NØDDE-KRYDDERIKNAS
50 g pistacienødder
30 g mandler
10 g sort sesam
1 tsk fennikelfrø
Rist mandler, sesam og fennikelfrø på en tør varm pande. Put det hele i en morter og kværn det sammen med pistacienødderne. Drysset kan gemmes i en lufttæt beholder et par uger.