Marcipan-Citron Kage

Ingredienser 

150 g. blødt smør
70 g. kokossukker
70 g. rørsukker
100 g. marcipan, revet
1 tsk. vaniljesukker
4 æg
50 g. citronsaft
2 citroner, skallen
20 g. majsstivelse
140 g. mandelmel
1,5 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
20 g. blå birkes

Marengs 

100 g. æggehvide
70 g. flormelis
½ tsk. vanilje

Sådan gør du 

Tænd ovnen på 170° varmluft. Klargør en springform 18 eller 20 cm. med bagepapir i bunden + smør siderne med smør.

Kom blødt smør, 2 gange sukker, vaniljesukker og marcipan i en stor skål. Pisk indtil en homogen masse. Tilsæt 1 æg af gangen hvor du pisker imellem hver, så æggene inkorporeres i dejen. Riv skallen fra 2 citroner over din dej og tilsæt citronsaft, vend kort rundt. Din dej kan skille lidt, det er helt okay.

Bland majsstivelse, mandelmel, bagepulver, salt, birkes og kom det i dejen. Vend forsigtigt rundt med dejspartel indtil kagedejen er homogen og ensartet. Pas på ikke at vende for meget i den.

Kom kagedejen i den klargjorte form og sæt i ovnen. Kagen bages 40-45 minutter, indtil den er fast på toppen, og en tandstik eller lignende kommer ren ud eller med få krummer. Hvis du gerne vil undgå, at kagen bliver mørk på toppen, kan du lægge et stykke bagepapir over den efter 20 min.

Lad kagen afkøle 10-15 min. i formen, inden du forsigtigt befrier den.

Lad kagen afkøle helt inden du kommer marengs på.

Kagen smager også formidabelt med simpel citronglasur.

Klargør marengs

Pisk æggehviderne skummende i 2-3 minutter, inden du lidt efter lidt tilføjer flormelis, slut af med at tilføje vanilje. Pisk indtil du har en stiv marengs. Kom i en sprøjtepose med ønsket tyl eller brug en spatel til at fordele på kagen i ønsket mønster. Brænd toppen med en bunsenbrænder eller sæt den kort i ovnen ved højeste grillfunktion (pas på det går stærkt).