Pandekage lag-på-lag kage

Og så er den bare så let at lave. Elsker at imponere gæster med denne
kage. Og ofte starter vi pandekageproduktionen allerede om morgenen, så vi også har pandekager til morgenmaden. Overskydende pandekager bliver til denne smukke kage.

PS: Den kan også spises som et meget festligt morgenmåltid

Portioner: nok til 10 gæster

Det skal du bruge

PANDEKAGER:
200 g fuldkornsrismel
1 1/2 tsk. kokospalme sukker eller birkesød
1/2 tsk. god salt
1 tsk. vaniljepulver
5 dl mandelmælk (eller vand)
2 æg
1 spsk. kokosolie til stegning

VANILJECREME:
2 dåser kokosmælk (ikke light!) - opbevares på køl 2 timer før brug
kornene fra 1 stang vanilje
2 spsk kokospalme sirup
yaconsirup, rismaltsirup eller sukrin melis

FYLD:
4 bananer
Massevis af friske jordbær
1 glas jordbærsyltetøj

Sådan gør du

PANDEKAGER:
Bland fuldkornsrismel, kokossukker, salt og vaniljepulver i en skål. Tilsæt mandelmælken og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk igen. Smelt lidt kokosolie på en stegepande. Hæld en passende mængde dej på den varme pande og fordel den i et tyndt lag. Steg ca. 1-2 min og vend så pandekagen. Den skal være gylden brun. Tag pandekagen af og læg den på en flad tallerken mens du steger resten af pandekagerne.

VANILJECREAM
Lav nu vaniljecremen. Åben dåserne. Undgå at ryste dem inden brug. Kokosfløden indeni skal helst skille i en fedtdel og en vanddel. Tag forsigtigt den fede kokosfløde fra med en ske og hæl op i en skål. Er kokosfløden for flydende, kan du smelte lidt ekstra kokosolie og tilføre, mens du pisker den kolde kokosfløde med et piskeris, til olien stivner lidt og “fløden” bliver mere fast som flødeskum. Rør med vaniljepulver og sirup eller sukrin melis.

PANDEKAGE-KAGE
Skær bananerne i skiver og halvér jordbær. Start nu med at bygge dine pandekage-kage. Placer en pandekage på et smukt kagefad, f.eks. det på billedet fra Rice. Fordel syltetøj på pandekagen og et lag bananskiver. Læg en pandekage ovenpå. Smør vaniljecreme på pandekagen og fordel jordbær på kagen. Læg en ny pandekage ovenpå og fortsæt til kagen er tilpas høj. Top tilsidst af med vaniljecreme og masser af friske bær.

Fotograf: Cophia Nirrvana