Raw Fødselsdagskage med Chokolademousse

Wauuuu - skøn, rå chokoladetærte med mousse. Fyldt med næring - og helt uden gluten og mælkeprodukter.

Det skal du bruge:

Bunden:
200 g valnødder
150 g dadler - uden kerner
En knivspids salt - gerne havsalt
1 tsk kanel
2 spsk jordnøddesmør (neutral)

Chokolade mousse:
400 g cashewnødder (lægges i blød over natten)
100 g kakaosmør
100 g kakaomasse (eller meget mørk chokolade)
100 ml kokospalmesirup
400 ml kokosmælk
En stor knivspids salt
En stor knivspids vaniljepulver
50 ml kokosolie, helst koldpresset
4 spsk kakaopulver

Skum:
Pisket kokosmælk (den fede del) med fx cacao, hindbær, pitaya eller lign.
Piskbar soja flødeskum evt. tilsat vaniljekorn, er også ret lækkert. Fås i de fleste supermarkeder. 

Farver til pynt:
Farv din mad og drikke med superfood powders fra Rawnice - se farverne her, så slipper du for kunstige farver med e-numre, mv. Superfood pulverne har stort set ingen smag.

Pynt:
Bær, frugt, kakaonibs, mv. Især syrlige bær som ribs og hindbær er vildt lækkert og jorbær er også bare så flotte og dekorative. 

Sådan gør du:

Bund
Bland alle ingredienserne til tærtebunden til det bliver en sammenhængende masse og form det som en kugle.Tryk herefter massen ud i en tærteform beklædt med bagepapir (vigtigt!).

Fyld:
Læg cashewnødderne i blød dagen før du laver kagen.
Blend cashewnødder sammen med kokosmælk, kakaopulver og kokospalmesirup til en lind masse. Blend længe for at få den rette konsistens.

Smelt kakaosmør, kakaomasse (eller chokolade) og kokosolie. Kom salt og vanilje i og bland det sammen med cashew-massen. Det skal være godt blandet og lækkert cremet. Hæld over tærtebunden og stil på køl i ca. 2-3 timer eller til tærten er stivnet helt og du kan tage tærten ud af formen. Pynt tærten som du ønsker og opbevar i køleskabet.

Du kan sagtens fryse tærten. Tag den op 2 timer før servering.

Carolinas 50 års fødselsdagskage:


Påskeversion: