Peanut-kokos marineret tofu spyd
Lækre vegetariske tofu spyd med peanut-kokos marinade
Det skal du bruge
Opskriften er til 6 spyd
Currysauce:
400 g fast tofu
150 g kokosmælk
70 g peanutbutter
2 spsk rød karrypasta
1 spsk ristet sesamolie
2 spsk soyasauce
1 spsk miso (eller ekstra soya)
1 stk lime
1 fed hvidløg
1 spsk ingefær
1 nip sukker
Evt. lidt sriracha
Tilbehør:
Ris
Forårsløg
Peanuts, kokos, sesamfrø
Sådan gør du
1. Klargør tofu: Start med at presse tofu fri for overskydende vand. Dette gøres nemmest ved at pakke tofuen ind i et rent viskestykke og placere et tungt objekt ovenpå, fx. en gryde eller en stak bøger. Lad tofuen presse 15 min. Forbered imens marinaden.
2. Klargør marinade: I en skål bland resterende våde ingredienser til marinaden, riv både skallen og pres saften fra 1 lime. Riv hvidløg og ingefær fint og tilføj til marinaden og rør rundt. Smag til med lidt sukker og evt. sriracha hvis man ønsker lidt mere varme.
3. Tilbered Tofu: Skær tofuen i store tern og sæt dem på små spyd. Varm en god pande op til høj varme og tilføj 2 spsk smør + lidt olie. Steg tofu 2-3 min. på alle 4 sider og krydr med salt og peber. Når tofuen er sprød på alle sider, skrues der ned til middel-lav varme og halvdelen af peanut-kokos saucen hældes over. Vend spydene rundt et par omgange, så de optager alt den lækre marinade.
4. Servering: Nyd tofu-spyd over ris, top med resten af saucen og drys med friske forårsløg, peanuts, koriander og ekstra limesaft.