Spring til indhold

Populære kategorier

Bestsellere

Nordic Berry Fava Protein planteprotein fra Green Goddess
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Marine Collagen pulver med chokoladesmag, B-vitamin, C-vitamin og zink. Vinder af Danish Beauty Awards 2024.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Ren Marine Collagen pulver fra Green Goddess, 250 g
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer
VITAL, 210 g., Instant Juice
Vital Instant Juice, 210 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Nordic Berry Fava Protein planteprotein fra Green Goddess
Nordic Berry Fava Protein, 400 g. Salgspris279,00 DKK
Detaljer
Marine Collagen pulver med chokoladesmag, B-vitamin, C-vitamin og zink. Vinder af Danish Beauty Awards 2024.
Beautiful Chocolate Marine Collagen, inkl. B-complex, C-vit. og zink, 250 gr. Salgspris479,00 DKK
Detaljer
POWER, 150 g., Instant Juice
Power Instant Juice, 150 g Salgspris329,00 DKK
Detaljer
Ren Marine Collagen pulver fra Green Goddess, 250 g
Pure Natural Marine Collagen, 250 g. Salgspris329,00 DKK
Detaljer

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Vegansk ris a la mande

Desserter & Kager

Vegansk ris a la mande

Vegansk ris a la mande

Det kan være svært at finde en god, vegansk opskrift på ris a la mande, så derfor måtte vi selvfølgelig lave én.

Vores veganske ris a la mande er lavet helt fra bunden med masser af mandler og hjemmelavet cashewfløde.

Der er hverken sojamælk eller rismælk fra karton – det er slet ikke nødvendigt! 

Til 3 personer

Det skal du bruge

Til risengrød

  • 100 g. mandler, lagt i blød i vand i 2 timer
  • 5+2 dl. vand
  • 100 g. grødris
  • 1 knsp. himalayasalt

Til vegansk fløde

  • 2 dl. cashewnødder, gerne udblødt i vand
  • 2 dl. vand
  • 3 spsk. lecitingranulat
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2-3 spsk. kokospalmesirup
  • 2 dl. mandler, udblødt i vand natten over og afskallede/smuttede

Sådan gør du

  1. Lav først risengrøden: Kog risene ved svag varme i 5 dl vand i 10 minutter under låg.

  2. Blend mandlerne med 2 dl vand til mandelmælk. Mælken behøver ikke blive siet, for der skal jo alligevel stykker af mandler i ris a la manden!

  3. Kom mandelmælken ned til risene.

  4. Kog op og kog videre under låg ved svag varme, under jævnlig omrøring, til risene er bløde og har konsistens som tynd grød, ca. 25 minutter (eller som anvist på posen). Grøden bliver fastere, når den står.

  5. Smag til med salt, og køl af.

  6. Nu til cashew "fløden": Blend cashewnødder med vand, lecitingranulat og rå honning (eller kokospalmesirup eller birkesød).

  7. Rør vaniljepulveret i. Undlad at blende! Hvis du blender vanilje, kan cremen få et gråligt skær, vi helst vil undgå.

  8. Retten samles: Rør “fløden” sammen med de afkølede ris.

  9.  Hak mandlerne groft (på nær én til mandelgaven) og vend dem i ris a la manden. Husk den hele mandel!

  10. Servering: Anret ris a la mande i glas, og server gerne med kirsebærsovs til.

Variationer og råd

I stedet for hjemmelavet cashew “fløde” kan du bruge risflødeskum på sprayflaske. Det kan købes i helsekostbutikker.

Vil du gerne lave en version uden grødris, kan risen erstattes med, fuldkornsris, quinoa eller perlebyg.

Du kan erstatte 2-3 spsk. kokospalmesirup med enten 4 spsk. rå honning eller 2 spsk. birkesød.

Tip! Det kan være en god idé at spørge familien til råds, inden du skifter den gode gammeldags juleaftens dessert ud med en ny version. En mælkefri ris a la mande er nemlig ikke helt det samme som den traditionelle – men vi kan love, at den er god!

Fotograf: Cophia Nirrvana