Bagte æbler med mandler
Klassiske bagte eller kogte æbler med gele – men i helt nye klæder! Her får du nemlig en version med skovbær, syrlig lime, frisk mynte og muskatnød. Det smager fantastisk sammen.
Spis dem som tilbehør til en krydret julesteg eller med en kugle is til dessert.
Det skal du bruge
- 6 æbler
- 2 dl skovbær eller blandede bær (frosne og optøede)
- 2 tsk kokospalmesirup eller alm sirup
- Saft fra en halv lime
- 1 tsk chiafrø
- 1 knivspids muskatnød
- 1 dl hakkede mandler
- 3 stilke frisk mynte
Sådan gør du
- Fjern kernehuset og udhul æblerne, men lad bunden og blomsten sidde på æblet.
- Mos bærene med en gaffel. Tilsæt kokospalmesirup, lime, chia, muskat og halvdelen af mandlerne.
- Hak mynte (gem et par blade til pynt) og bland mynten sammen med de andre ingredienser.
- Fyld alle æbler og bag i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Æblerne skal være bløde og have en smuk farve. Hvis de stadig føles hårde, så lad dem stå yderligere nogle minutter i ovnen.
- Pynt æblerne med hakkede mandler og frisk mynte før servering.
Tip!
Disse bagte æbler smager også virkelig lækkert som dessert sammen med en kugle vaniljeis eller vaniljesauce.














