Chokolade Mousse kage

4 små himmelske, lette og luftige chokolademousse kager. Du kan selvfølgeligt også vælge at lave én stor kage, men jeg synes nu de små portionsanretninger er så charmerende. Chokolademoussekagerne er utroligt nemme at lave, så du kan med fordel byde uventede gæster på denne kage.

Portioner: ca. 4

Det skal du bruge

6 medjouldadler
2 dl mandelmel
2 dåser økologisk kokosmælk fra køl (ikke light!)
4 spsk. kokosolie, smeltet
Kornene fra en 1 vaniljestang
1 1/2 dl raw kakaopulver
Sukrin melis eller kokospalme sirup efter behov
Masser af friske bær til servering
Evt. spiselige blomster til pynt (F.eks. roser, syren eller violer) eller kakaonibs.


Sådan gør du

KAGEBUNDE Start med at lave kagebundene. Ælt medjoul-dadler grundigt med 1/2 dl kakaopulver og 2 dl mandelmel. Ælt grundigt, til du har en god dej. Rul dejen ud i ca 1 cm tykkelse. Skær 4 små kagebunde ud med en anretterring. Har du ikke en anretterring, kan du bruge et glas til at udstikke kagebundene med.

CHOKOLADEMOUSSE Opbevar din kokosmælk på køl inden brug. Hæld den flydende del fra kokosmælken (gem og brug i smoothies, wok eller suppe). Pisk den faste del af kokosmælken sammen med vaniljekorn, kakaopulver og sirup til en ensartet mousse i en røreskål.

Stil chokolademoussen på køl et øjeblik. Smelt kokosolien og pisk forsigtigt, men grundigt, ud i chokolademoussen til den er stiv, men luftig. Smag til med sødt, og anret moussen i portionsglas eller små skåle. Lad den stivne i et par timer og gerne natten over på køl. Pynt med friske bær eller blendet frugtcoulis og servér.

Fotograf: Cophia Nirrvana