Chokoladekage med jordbærmousse
En luftig, men alligevel fyldig mousse.
KAGEBUND
15 dadler, uden sten
3 spsk. kokosolie
1 tsk kakaosmør
1 knivspids god salt
Ca. 8-10 portioner
Det skal du bruge
UDSTYR: blender eller foodprocessorKAGEBUND
15 dadler, uden sten
3 spsk. kokosolie
1 tsk kakaosmør
1 knivspids god salt
1 dl paranødder
1 dl revet kokos
2 spsk. kakaopulver
CHOKOLADECREME
2 spsk. kakaopulver
CHOKOLADECREME
1 stor, moden avocado
1/2 dl honning
3 spsk. kakaosmør
1 dl. kakoa
10 dadler, uden sten, lagt i vand
4 spsk. lecitin granulat
1 knivspids himalayasalt eller kalaharisalt
4 spsk. lecitin granulat
1 knivspids himalayasalt eller kalaharisalt
2 tsk fintmalet chiafrø eller FiberHUSK
JORDBÆRMOUSSE
1 dl cashewnødder, lagt i vand i 1-2 timer
1 spsk. kokosolie
1/2 dl kokospalme sirup, honning eller rismaltsirup
1 dl friske eller frosne (og optøede) jordbær
2 spsk. lecitin granulat
2 tsk chiafrø eller 2 spsk. FiberHUSK
PYNT Friske jordbær delt i to
KAGEBUND Læg dadler og kokosolie, kakaosmør og himalayasalt i blender til en dej-lignende konsistens. Mal paranødderne til mel i en kaffekværn eller hak dem fint og bland dem sammen med revet kokos og kakaopulver i dadelmassen. Læg bagepapir i springformen, før du sætter siderne på. På den måde får du lettere kagen ud af springformen før servering. Fordel dejen fladt ud i bunden af formen og placer de halve jordbær langs kanten af formen. Sæt bunden fast.
CHOKOLADECREME Blend først avocado, sirup, kakaosmør og kokosolie i blender eller food processor. Tilsæt dadler og til sidst kakao, lecitin, salt og chiafrø. Lav det til en creme og tilsæt evt. lidt vand for at gøre chokoladecremen mere cremet. Hæld cremen i springformen, men pas på, at jordbærrene ikke falder ned. Sæt herefter på køl - gerne i fryseren.
JORDBÆRMOUSSE Put cashewnødder, kokosolie og agavesirup, jordbær, lecitin og chiafrø/FiberHUSK i blender til en cremet og lyserød mousse. Hæld i en sprøjtepose. Pynt kanten med små dutter af lyserød mousse. Når kagen er afkølet og helt fast, kan du åbne springformen. Fjern bagepapiret og sæt kagen på et serveringsfad. Pynt evt. med friske bær.
Opskriften er fra RawCake.
Fotograf: Ture Andersen
1/2 dl kokospalme sirup, honning eller rismaltsirup
1 dl friske eller frosne (og optøede) jordbær
2 spsk. lecitin granulat
2 tsk chiafrø eller 2 spsk. FiberHUSK
Sådan gør du
PYNT Friske jordbær delt i to KAGEBUND Læg dadler og kokosolie, kakaosmør og himalayasalt i blender til en dej-lignende konsistens. Mal paranødderne til mel i en kaffekværn eller hak dem fint og bland dem sammen med revet kokos og kakaopulver i dadelmassen. Læg bagepapir i springformen, før du sætter siderne på. På den måde får du lettere kagen ud af springformen før servering. Fordel dejen fladt ud i bunden af formen og placer de halve jordbær langs kanten af formen. Sæt bunden fast.
CHOKOLADECREME Blend først avocado, sirup, kakaosmør og kokosolie i blender eller food processor. Tilsæt dadler og til sidst kakao, lecitin, salt og chiafrø. Lav det til en creme og tilsæt evt. lidt vand for at gøre chokoladecremen mere cremet. Hæld cremen i springformen, men pas på, at jordbærrene ikke falder ned. Sæt herefter på køl - gerne i fryseren.
JORDBÆRMOUSSE Put cashewnødder, kokosolie og agavesirup, jordbær, lecitin og chiafrø/FiberHUSK i blender til en cremet og lyserød mousse. Hæld i en sprøjtepose. Pynt kanten med små dutter af lyserød mousse. Når kagen er afkølet og helt fast, kan du åbne springformen. Fjern bagepapiret og sæt kagen på et serveringsfad. Pynt evt. med friske bær.
Opskriften er fra RawCake.
Fotograf: Ture Andersen