Cremet Hokkaido-suppe

Prøv denne cremede Hokkaido-suppe med smørstegte kantareller. En rigtig efterårssuppe med den flotteste farve. We love!

Til 2 personer

Det skal du bruge

½ hokkaido (du behøver ikke skrælle den)
3 stk. kartofler skyllet (med eller uden skræl)
1 rød løg
3 fed hvidløg
4 dl vand eller grønsagsboullion (alt. herbamare urtesalt)
1-2 spsk kokosmælk
Saft fra ½ -1 citron
2 tsk gul karry
1 cm reven ingefær eller 0,5 tsk tørret ingefær
Salt og peber
1 spsk. kokosolie
evt. 1 spsk balsamico

Topping:
2 dl gule kantareller (eller andre svampe)
2 fed hvidløg
1 spsk smør
Salt og peber

Sådan gør du

Varm olien og tilsæt hakket løg og hvidløg. Svits til de er klare - uden at have taget farve. Skær hokkaido og kartofler i mindre stykker, og svits det sammen med løg et par minutter.

Hæld bouillon over og kog mørt under låg- ca. 20 minutter. Når suppen næsten er færdig, steger du kantareller sammen med smør og hakket hvidløg.

Tag gryden af varmen og blend suppen. Tilsæt herefter kokosmælk.

Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, karry, ingefær, salt og peber.

Serveres toppet med kantareller og evt. spirer.

Tilbehør: Evt et stykke brød.

PS! Hvis du ønsker suppen tyndere, tilsætter du blot lidt mere væske.