Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Dejlig Daal

Dejlig daal
Daal er en smuk indisk linsegryde med masser af skønne krydderier og proteiner. Perfekt til kødfrie dage. Daal er oplagt at lave i en høkasse. På den måde sparer du op til 70% strøm ved tilberedning af retten.

Det skal du bruge

Ingredienser til 4 personer

Til gryden:
200 gram linser
2 dåser flåede tomater (kan udelades, hvis du vil have en gul daal)
5-6 dl boullion
3 fed hvidløg 
2 cm ingefær
0,5 tsk koriander
0,5 tsk gurkemeje
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk kardemomme
1 tsk chiliflager eller 1 llille hakket chili
2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning.
lidt salt og peber

Eksempel på topping:
Hakkede koriander
tzatiki eller raita
Hakkede saltede mandler
Stegte svampe


Sådan gør du

Steg hvidløg, ingefær og krydderier i olien og rør rundt i 1 minut. Tilsæt herefter de øvrige krydderier og lad dem stege med i 1 minut.

Skyl de røde linser i en sigte. Kom linserne i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Eller kog op i 10 minutter, rør rundt og sæt gryden i en høkasse.

Rør jævnligt og kom lidt ekstra grøntsagsbouillon i, hvis daalen bliver for tyk.
Smag til med salt og lidt peber og server retten i dybe skåle - evt. med topping.