Dejlig Daal
Daal er en smuk indisk linsegryde med masser af skønne krydderier og proteiner. Perfekt til kødfrie dage. Daal er oplagt at lave i høkassen 'Cook it'. På den måde sparer du op til 70% strøm ved tilberedning af retten.
Til gryden:
Det skal du bruge
Ingredienser til 4 personer
Til gryden:
200 gram linser
2 dåser flåede tomater (kan udelades, hvis du vil have en gul daal)
5-6 dl boullion
3 fed hvidløg
2 cm ingefær
0,5 tsk koriander
0,5 tsk gurkemeje
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk kardemomme
1 tsk chiliflager eller 1 llille hakket chili
2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning.
lidt salt og peber
Eksempel på topping:
Hakkede koriander
tzatiki eller raita
Hakkede saltede mandler
5-6 dl boullion
3 fed hvidløg
2 cm ingefær
0,5 tsk koriander
0,5 tsk gurkemeje
0,5 tsk spidskommen
0,5 tsk kardemomme
1 tsk chiliflager eller 1 llille hakket chili
2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning.
lidt salt og peber
Eksempel på topping:
Hakkede koriander
tzatiki eller raita
Hakkede saltede mandler
Stegte svampe
Sådan gør du
Steg hvidløg, ingefær og krydderier i olien og rør rundt i 1 minut. Tilsæt herefter de øvrige krydderier og lad dem stege med i 1 minut.
Skyl de røde linser i en sigte. Kom linserne i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Eller kog op i 10 minutter, rør rundt og sæt gryden i høkassen 'Cook it'.
Rør jævnligt og kom lidt ekstra grøntsagsbouillon i, hvis daalen bliver for tyk.
Smag til med salt og lidt peber og server retten i dybe skåle - evt. med topping.
Skyl de røde linser i en sigte. Kom linserne i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Eller kog op i 10 minutter, rør rundt og sæt gryden i høkassen 'Cook it'.
Rør jævnligt og kom lidt ekstra grøntsagsbouillon i, hvis daalen bliver for tyk.
Smag til med salt og lidt peber og server retten i dybe skåle - evt. med topping.