Falafel vafler

Falafel og vaffel kan sagtens gå hånd i hånd.

Til 8 vafler (til 4 personer)

Opskrift og billede: Johanne Mosgaard, Englerod

Det skal du bruge

240 gram kogte kikærter (svarer til 1 dåse) (kan fint erstattes med hvide bønner)
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 håndfuld frisk el. 1 spsk. tørret persille
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. gurkemeje (kan undlades)
1 tsk. havsalt
1 tsk. bagepulver
2 dl vand
2 spsk. olivenolie
1/2 citron
ca. 150 gram kikærtemel (eller hvedemel)

Sådan gør du

Kikærter drænes for vand og hældes i en skål. Pil hvidløg og løg, hak dem groft og tilsæt i skålen. Tilsæt krydderier, bagepulver, vand, olie og citronsaft – blend det hele godt sammen i skålen med en stavblender. Tilsæt mel lidt efter lidt – dejen er rimelig tyk, men lidt tyndere end en normal falafeldej.

Smør formen med lidt kokosolie og fordel halvdelen af dejen i dit vaffeljern eller i vaffelformen og kom i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Hvis du i stedet anvender et elektrisk vaffeljern, så varmer du dit vaffeljern op og hælder en stor spiseskefuld falafeldej på hver af de belgiske vaffelplader.

Pas på med at bruge for meget dej, da det vil løbe ud af siderne, hvis du bruger for meget (taler af erfaring). Luk vaffeljernet og lad vaflerne bage indtil lampen igen lyser grøn – de skal ca. have 5 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner vaffeljernet før tid.

Server dine falafel vafler med masser af grøntsager. Det kunne være en lækker moden avocado, frisk tomat og lidt hummus, eller brug dem eksempelvis i stedet for brød til en sandwich som vist på billedet nedenunder.