Vi elsker ramsløg! Pluk løs, når du finder dem. Det er kraftfulde planter. Vi har eksperimenteret med at fermentere dem, hvis du vil lege med, så se opskriften her - og bemærk, at krydderierne kan varieres, når blot du har salten. Den er vigtig! Prøv evt også vores pesto med ramsløg - den er også skøn!
Inspireret af @chefjoebartlett
180 g. ramsløg (det er ret mange!)
6 gram salt
1 tsk. timian
1 tsk. chiliflager
Evt. 1 spsk. sesamfrø
Evt. saften af 1/3 citron
Kom de skyllede ramsløg i en stor skål. Hæld krydderier og citron over. Masser i 5 minutter til ramsløgene er blevet en kompakt grøn 'dej'.
Kom ramsløggene i et skoldet glas, stamp dem godt. Kom evt. en pose med vand i stoppen, så du undgår for meget ilt i glasset.
Lad ramsløggene fermentere på køkkenbordet i min. 14 dage og op til 6 uger.
Tilsæt evt. lidt olivenolie, når de er færdige.
Brug dem ovenpå nærmest alt. Vi vil bruge dem på salater, avocadomadder og pastaretter, osv. osv. .