Gudinde chokolade

 

Det skal du bruge

(i alt 375 gram chokolade)

200 g. Ceremonial cacao
100 g. kakaosmør
4-6 spsk. kokospalmesirup (brug 8-10 spsk., hvis det er til børn eller voksne, der ikke er vant til mørk chokolade)
2 tsk. vaniljepulver
Evt. nogle af dine egne favorit krydderier, fx kanel, kardemomme, stødt ingefær
Evt. 1 chokoladeform fx choco bar eller hjerter

Sådan gør du

Har du et chokoladetermometer, så se med i næste afsnit, ellers læs videre her. Du kan sagtens lave chokoladerne, selvom du ikke har et chokoladetermometer. Tempereringen gør bare chokoladen mere sprød og sørger for at den ikke smelter så let bagefter. Smelt kakaomasse og kakaosmør over vandbad og rør kokospalmesirup og vaniljepulver i. Tilsæt evt. krydderi såsom ingefær, kanel eller nødder, gojibær, mv.

Til dig som har chokoladetermometer Temperer chokoladen ved først at opvarme kakaomasse og kakaosmørn til 42 grader i en skål over et vandbad. Pas på der ikke kommer vand i chokoladen, så den skiller. Køl chokoladen ned til 29 grader over et koldt vandbad og varm igen til ca. 33 grader. rør kokospalmesirup og vaniljepulver i. Tilsæt evt. krydderi såsom ingefær, kanel etc. Husk at smage til, så du er sikker på at smagen / sødmen er som ønsket. Hæld derefter chokolademassen i en form med bagepapir i bunden. Tykkelse 1/2 - 1 cm. eller hæld massen i en flot chokoladeform. Pynt derefter med f.eks. hakkede mandler eller hasselnødder, morbær, kakao nibs, spirret boghvede, frysetørrede hindbær, tranebær, kokos etc. ovenpå chokoladen og lad den stivne 1 time eller 2. Bræk derefter chokoladen i stykker og server.