Proteinbarer med kerner
Endnu en super lækker, mættende måde, at få sin daglige collagen. Her får du ca. 5 gram collagen pr. bar - plus protein fra kerner, tahin, mv.
Det skal du bruge
(til 10 barer)
80 g lys tahin
100 g dadler
40 g Collagen Pure Natural
20 g agavesirup
½ tsk kardemomme
½ tsk vanilje (kan udelades)
Skrællen af ½ citron (øko)
50 g blandede frø/kerner, fx. græskarkerner, solsikkefrø og sesamfrø
40 g rosiner
25 g kokosmel (gem lidt til drys)
Evt. 1 spsk plantemælk til konsistensen er god
100 g mørk chokolade (til overtræk - kan udelades)
Nip salt
2 tsk kokosolie
Sådan gør du
Kom tahin, udstenede dadler, sirup, krydderier, citronskal, collagen og
kerner/frø i foodprocessor og kør indtil massen først findeles, smuldres og
til sidst samler sig. Det kan godt tage et par minutter, så stop endelig ikke
fordi det ligner “sand”. Den vil samle sig.
Tilføj herefter rosiner og kokosmel og kør et par hurtige omgange, indtil
rosiner og kokosmel hakkes og massen samler sig.
For en lille form med bagepapir og pres massen ned heri. Du kan også
forme massen til kugler. Sæt på frys ½ time. Smelt imens chokoladen.
Smelt chokolade og kokosolie over vandbad. Efter ca. ½ timer skærer du
massen til barer og dypper dem i chokoladen. Drysses evt. med ristet
kokosmel. Lad chokoladen stivne og opbevar dine snackbarer på køl i
lufttæt beholder op til 1 uge.
Velegnet til nedfrysning.