Kålchips
En super god erstatning for chips – og samtidig en rigtig let måde at få meget mere grønt i både børn og voksne. Lav en kæmpe portion nu du er i gang. Kålen krymper nemlig en del og så bliver de bare altid spist hurtigt.
Skulle du have nogle tilbage kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i ca. 3 uger. Piist:
Det skal du bruge
Et stort bundt grønkål
1/2-1 tsk. god salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 dl. cashewnødder (eller samme mængde nøddesmør)
1/2 dl. vand (udelades hvis du bruger nøddesmør)
1 dl. B-gærflager
Sådan gør du
Skyld kålen og tør. Riv mindre stykker af kålen og fjern de store stilke i midten. Bland salt, olivenolie og citronsaft med kålen i en stor skål. Maser og ælt kålen grundigt til den bliver "al dente" Sørg for at hælde overskydende væde fra.
Blend cashewnødder med vand og b-gær til du har en lækker creme med konsistens som en smøreost. Bruger du en færdiglavet nøddecreme, skal du blot røre nøddecreme og b-gær godt sammen. Vend kålstykkerne i blandingen og sørg for at kålen bliver godt smurt ind.
Anbring kålen i en dehydrator (tørreovn) og dehydrer i ca. 2-3 timer ved ca. 40 grader. Har du ikke en dehydrator kan du bage kål- chips i ovnen ved laveste varme. Lad ovnlågen stå på klem.
Fotograf: Kristian Holm