Kålchips

En super god erstatning for chips – og samtidig en rigtig let måde at få meget mere grønt i både børn og voksne. Lav en kæmpe portion nu du er igang. Kålen krymper nemlig en del og så bliver de bare altid spist hurtigt. Skulle du have nogle tilbage kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i ca. 3 uger. Piist: 


Det skal du bruge

Et stort bundt grønkål
1/2-1 tsk. god salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 dl cashewnødder (eller samme mængde nøddesmør)
1/2 dl vand (udelades hvis du bruger nøddesmør)
1 dl B-gærflager


Sådan gør du

Skyld kålen og tør. Riv mindre stykker af kålen og fjern de store stilke i midten. Bland salt, olivenolie og citronsaft med kålen i en stor skål. Maser og ælt kålen grundigt til den bliver "al dente" Sørg for at hælde overskydende væde fra.

Blend cashewnødder med vand og b-gær til du har en lækker creme med konsistens som en smøreost. Bruger du en færdiglavet nøddecreme, skal du blot røre nøddecreme og b-gær godt sammen. Vend kålstykkerne i blandingen og sørg for at kålen bliver godt smurt ind.

Anbring kålen i en dehydrator (tørreovn) og dehydrer i ca. 2-3 timer ved ca. 40 grader. Har du ikke en dehydrator kan du bage kål- chips i ovnen ved laveste varme. Lad ovnlågen stå på klem.

Fotograf: Kristian Holm