En ny og sprød måde at få kartofler. En favorit hos store og små - og så er de super lette at lave :-)
(Til ca. 4 personer)
4 bagekartofler
2 spsk mel - fx boghvedemel
1-2 æg alt efter størrelse
friske urter, f.eks. persille
1 tsk salt og friskkværnet peber
kokosolie eller smør til stegning
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af de revne kartofler - brug evt. et klæde - og læg dem i en skål.
Bland mel og æg godt sammen - plus evt. nogle finthakkede urter, som f.eks. persille - og tilsæt salt og peber.
Vend kartoffelmassen i 'dejen' til den er godt fordelt.
Varm en pande godt op, og kom herefter kokosolie eller smør på panden.
Fordel kartoffelmassen i 4 små klatter på panden - tryk kanten jævn.
Steg pandekagerne i 12-15 minutter på hver side - skru ned for varmen efter 3-5 minutter. Du kan også stege dem kortere tid og så lægge dem i ovnen, hvis du alligevel har den tændt.
Servér fx med sauce, tzatziki eller en anden lækker dip!
Enjoy <3