Laksetærte med porrer

Vi spiser tærter hele året. Det er blot fylder der varierer efter årstiden.

Til 4 personer

Det skal du bruge

Bund:
3 dl mandelmel
1/2 dl semsamfrø
1 spsk loppefrøskaller
40 g smør eller kokosolie
2 æg
1/2 tsk god salt lidt olie til at smøre formen

Fyld:
1 porre
200 g røget laks
1 løg
5-8 små broccolibuketter
2 æg
250 g havre-cremefraiche, alm. creme fraiche eller kokosfløde
salt og peber

Sådan gør du

Bland husk, smør, æg og salt sammen med melet. Smør tærteformen med kokosolie og fordel dejen i formen. Kom dejen lidt op ad kanterne. Bag bunden i 15 minutter ved 160 grader. Snit grøntsagerne og kom dem i bunden af tærten. Skær laksen i stykker og fordel over grøntsagerne. Bland æg og creme fraiche, salt og peber godt sammen. Fordel over grøntsagerne. Bag tærten ved 180 grader i 30-40 minutter. Server fx en lækker salat til.