Nøddesteg
En saftig og smagfuld vegansk nøddesteg med fyld af søde æbler og svesker, svampe og nødder, perfekt som hovedret til julebordet eller festmåltider året rundt.
Glutenfri, plantebaseret og fyldt med nordiske smagsnuancer – en vegansk klassiker, der imponerer både familie og gæster.
Det skal du bruge
- 2 stænger bladselleri, skåret i tern
- 1 porre, i skiver
- 2 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 350 g champignons (eller blandede svampe efter behag), i skiver
- Kokosolie til stegning
- 2 ½ dl grønsagsbouillon (1 tsk grønsagsbouillon opløst i vand)
- 550 g nøddemel (hasselnødder, cashew, mandler, valnødder blendet)
- 1 dl kikærtemel (eller puré af kogte kikærter eller hvide bønner)
- 2 spsk hakket persille
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
Fløde:
- ½ dl cashewnødder
- 1 dl vand
Fyld:
- 100 g æbler i både (uden skræl)
- 100 g svesker, uden sten
Sådan gør du
- Sauter bladselleri, porre, løg, hvidløg og champignons i ca. 10 min i kokosolie.
- Tilsæt grønsagsbouillon og lad grøntsagerne simre.
- Bland nøddemel, kikærtemel, hakket persille og tørret timian i. Smag til med salt og peber.
- Lav fløden ved at blende cashewnødder og vand og rør den i nøddefarsen.
- Fyld halvdelen af farsen i et ildfast fad, læg fyldet i midten og smør resten af farsen over. Bag nøddestegen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
Opskriften er fra Nyd Dig Sund julemad
Fotograf: Cophia Nirrvana



















