Vafler med ost og soltørrede tomater
Sprøde madvafler med lækker smag af ost, tomat og basilikum. Er du vild med vafler? Bestil Sine Parez ebog med en masse lækre vaffelopskrifter her
6 - 8 stk. bagt i denne vaffelform
Det skal du bruge
Ca. 6-8 vafler
5 æg
Ca. 100 g. boghvedemel (eller anden mel)
3 spsk soltørrede tomater (enten tørrede eller i olie)
100 revet ost (vegansk alternativ: 1 spsk gærflager for osteagtig smag)
1 dl plantemælk
salt og peber
lidt olivenolie til at smøre formen
Lidt frisk basilikum - enten i dejen eller som pynt
Sådan gør du
Blend alle ingredienserne - undtagen den revne ost - i en foodprocessor eller med en stavblender. Bag vaflerne i en vores fantastiske vaffelform og bages i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Rør den revne ost i dejen. Og hæld dejen i formen eller i dit vaffeljern.
Hvis du i stedet anvender et elektrisk vaffeljern, så varmer du dit vaffeljern op og hælder en stor spiseskefuld dej på hver af de belgiske vaffelplader. Luk vaffeljernet og lad vaflerne bage ca. 5 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner vaffeljernet før tid.