Oste-vafler med soltørrede tomater

Sprøde madvafler med lækker smag af ost, tomat og basilikum.

6 - 8 stk. bagt i denne vaffelform

Det skal du bruge

(Giver ca. 6-8 vafler)
5 æg
Ca. 100 g. boghvedemel (eller anden mel)
3 spsk soltørrede tomater (enten tørrede eller i olie)
100 revet ost (vegansk alternativ: 1 spsk gærflager for osteagtig smag)
1 dl plantemælk
salt og peber
lidt olivenolie til at smøre formen
Lidt frisk basilikum - enten i dejen eller som pynt

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne - undtagen den revne ost - i en foodprocessor eller med en stavblender. Bag vaflerne i en vores fantastiske vaffelform og bages i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Rør den revne ost i dejen. Og hæld dejen i formen eller i dit vaffeljern.

Hvis du i stedet anvender et elektrisk vaffeljern, så varmer du dit vaffeljern op og hælder en stor spiseskefuld dej på hver af de belgiske vaffelplader. Luk vaffeljernet og lad vaflerne bage ca. 5 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner vaffeljernet før tid.