Passionsfrugt mousse i chokolade

Passionsfrugt og chokolade er dobbelt op på kærlighed i en lækker, tynd chokoladeskal.

Til 4-8 personer

Det skal du bruge

Til formen
100 g. mørk chokolade (vælg den chokolade du bedst kan lide)

Mousse
75 g. cashewnødder (læg i blød natten over)
Saft fra en 1/2 citron
145 g. passionsfrugt
60 g. kokosolie
1/2 tsk. brain blend
20 g. kakaosmør 
2 spsk. sirup eller kokospalmesirup
Lidt vanilje og lidt salt

Sådan gør du

Smelt chokoladen og fordel halvdelen af chokolade i 4 muffinforme (gerne silikoneforme) eller 8 mindre former. Stil dem i fryseren til chokolade er helt stiv.

Fordel resten af chokoladen mellem formene, således det bliver som to lag. Stil tilbage i fryseren. Når chokoladen er stiv, så løsn forsigtigt chokoladen fra formene. Stil chokolade-formene tilbage i fryseren.

Mousse
Tryk passionsfrugtkødet gennem en si så kerner separeres fra saften. Bland passionsfrugtsaften sammen med resten af ingredienserne til massen er glat og cremet. Det tager lidt tid. Smag til med mere sødt eller vanilje.
Stil cremen i fryseren til den er stivnet. Sprøjt herefter moussen i chokoladeformene og dekorér med bær. Stil i køleskabet til de skal serveres.

Tip!
På billedet er moussen en lækker påskedessert, men den kan selvfølgelig serveres året rundt, hvor du blot pynter efter årstiden.

Opskrift og foto: Niina Snijder